агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление на страната ще има вицепремиер, потвърди съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

“Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо ще бъдат 5”, подчерта готвеният за финансов министър, цитиран от БНР. Той даде да се разбере, че “Продължаваме промяната” ще имат общо двама вицепремиери, а останалите участници в бъдещата коалиция – по един.

Още по темата

8 дек 2021 08:20

313

гръцки преводач Добрич

“На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера “Демократична България” предупредиха”.

Василев уточни, че все още не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението, но това трябва да стане вероятно до края на седмицата.

“Заложен е 4-годишен мандат”, каза още Асен Василев.

По-рано Калина Константинова потвърди, че е едната от номининациите за вицепремиер на “Продължаваме промяната”. Става дума за вицепремиер на ефективното управление.

“Да, аз съм кандидатът на “Продължаваме промяната” за този пост. Но всичко това би било редно да получа покана след подписване на коалиционното споразумение от всички коалиционни партньори”, каза тя.
 

Източник:

Вижте още:  Едно е да се иска оставка на Гешев, друго е решение от ВСС