агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Атанасова: Тройната коалиция лъже от деня, в който взе третия мандат

Атанасова: Тройната коалиция лъже от деня, в който взе третия мандат

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Ако в понеделник мандатът не бъде върнат от Корнелия Нинова изпълнен, президентът Румен Радев трябва незабавно да насрочи избори, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на брифинг на партията.

Поводът за пресконференцията е изтекъл видеозапис от парламента по време на среща на ДБ, от който става ясно, че преговорите за съставянето на кабинет се бавят умишлено, за да се насрочат избори за средата на октомври.

С това се ангажира лидерът на БСП Корнелия Нинова, което според Атанасова и ГЕРБ е грубо погазване на конституцията и правата на президента, който трябва да обяви датата за вота.

Атанасова заяви, че партиите в четворната коалиция, която след излизането на ИТН, е станала тройна лъжат българите още от деня, в който са взели третия мандат, че ще съставят правителство. „От записа научаваме, че те участват в разговорите само с информационна цел и ще поддържат словесна еквилибристика“, добави Атанасова.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Протестът срещу БФС ескалира – полицията здраво би разбеснелите се фенове