агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Австрия се обяви против членството на Украйна в ЕС

Австрийският външен министър Александър Шаленберг смята, че на Украйна не трябва да се предлага членство в ЕС. Шаленберг коментира темата в реч на 14-ата среща на върха на европейските медии в Лех ам Арлберг, съобщи Нова телевизия.

seo-blog7

Министърът смята, че Украйна не трябва да получава статут на кандидат през юни, както очаква президентът на Украйна Володимир Зеленски.

От началото на войната в Украйна Австрия е спряла да внася и рафинира руски петрол. Виена компенсира тези загуби за сметка на други стр…

Шаленберг аргументира позицията си с мотива, че има държави от Западните Балкани, които са изминали много по-дълъг път към кандидатурата. Австрийското издание Heute цитира и думите на Шаленберг, че Украйна по принцип не трябва да става член на ЕС дори в бъдеще. Той се застъпи за различен път за Украйна от пълноправно членство.

Според министъра трябва да има и други модели освен присъединяване на Украйна към ЕС – присъединяване към Единната икономическа зона на ЕС или просто запазване на сегашното ниво на Споразумението за асоцииране. Шаленберг призова за по-голяма гъвкавост в търсенето на механизми за сближаване между Украйна и ЕС.

Той обаче безспорно подкрепи по-нататъшното задълбочаване на отношенията на ЕС с Украйна. По-рано председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отказа да отговори на въпроса дали всички държави от ЕС са съгласни с перспективата за членство на Украйна.

гръцки преводач Добрич

ОЩЕ: Българската делегация заминава за Киев в сряда

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер ще стане първият европейски лидер, който ще се срещне с президента Владимир Путин в Москва в понеделн…

Още от ЕВРОПА:

Вижте още:  Кремъл: САЩ подклаждат истерия в конфликта с Украйна

Президентски балотаж във Франция

Словения избира парламент

Зеленски смята заплахата за инвазия на Русия в Молдова за съвсем реална

Посолството на Лондон в Киев отново отваря врати

ОССЕ работи по освобождаването на задържани свои служители в Източна Украйна

Украйна обяви полицейски час в цялата страна за Великден

Убити и ранени след руски бомбардировки в Харков и Одеса (ВИДЕО)

Руски сили са отвлекли почетния консул на България в Мелитопол Сергей Желев

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04. – И на Великден войната продължава с пълна сила

ЕС постигна съгласие за нов закон за контрол над социалните мрежи

Източник: