агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Берлин призна, че Западът не може да даде военни гаранции на Украйна

Западните държави не могат да дадат на Украйна гаранции, които включват използването на военни средства за гарантиране на сигурността, заяви германският външен министър Аналена Бербок, пише “Шпигел” (Der Spigel). Според нея в това отношение Западът всъщност не може да направи нищо за Киев.

“Бих искала да обещая, че ще осигурим хуманитарни коридори от спорните региони на Украйна. Но не можем да си го позволим. Такова обещание трябва да бъде осигурено с военни средства. Така че трябваше да изясня: няма да има зони, забранени за полети. Добрата външна политика също означава да се запази хладнокръвие, дори когато сърцето ви е гори. Трябва да понесете факта, че е невъзможно да направите каквото и да било – такава понякога е жестокостта на външната политика”, коментира Бербок.

seo-blog7

Германският министър на външните работи Аналена Бербок разкритикува Москва, че се противопоставя на диалога с международните партньори,…

В същото време Германия обяви, че ще осигури дългосрочни доставки за Украйна на боеприпаси за противовъздушните системи “Гепард”.

Преди два дни Аналена Бербок обвини министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров за това, че отказва да участва в преговори, след като той си тръгна по-рано от предвиденото от срещата във формат външни министри на Г-20, провела се на остров Бали, предадоха ДПА и БТА.

“Фактът, че руският външен министър прекара голяма част от преговорите тук не в залата, а извън нея, говори, че няма дори най-малкото желание за разговор от страна на руското правителство в момента”, каза на 8 юли Бербок.

Тя подчерта, че Лавров не е присъствал на разговори, на които е трябвало да се обмисли как да се разрешат проблемите с глобалните хранителни доставки, влошени от руската инвазия в Украйна.

гръцки преводач Добрич

По-голямата част от участниците на срещата упрекнаха “агресивната и брутална война на Русия”, каза още германският външен министър.

Източник: