агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

БХРА: Туризмът е неглижиран от политическите сили

БХРА: Туризмът е неглижиран от политическите сили

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

“Туризмът отново е неглижиран от политическите сили. И управляващи, и опозиция продължават да не се интересуват от бъдещето на един от най-важните сектори на икономиката, който допринася средно за около 13% от БВП”, алармират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

В проектопрограмата на евентуалното ново коалиционно управление туристическият сектор не е засегнат в приоритетите на следващия проектокабинет, посочват от Асоциацията и допълват, че това е немислимо, при условие че преди изборите са получили уверения, че туризмът ще е приоритет в управлението.

Били са поети ангажименти за решаването на редица наболели проблеми в сектора като концесиите на плажовете, статута на националните курорти, проблема с кадрите и най-вече с тяхната сезонност, паркиране и сметоизвозване в курортите, координация в работата на отделните министерства по отношение на туристическата политика, отделяне на сериозен бюджет за реклама и неговото ефективно харчене, създаване на единна браншова организация и така нататък.

Тези обещания обаче останаха единствено в сферата на пожеланията, подчертават от БХРА.

гръцки преводач Добрич

От Асоциацията определят като недопустимо да се планира затваряне на хотели и ресторанти заради Ковид кризата без икономически компенсации. От БХРА са притеснени, че в Плана за справяне с Ковид-19 на здравното ведомство отново е предвидено затваряне на туристически обекти като хотели и ресторанти и спиране на всички масови мероприятия, включително семинари и конференции в етап 3 и 4 на Плана.

Настоящият министър на туризма Христо Проданов е запознат с многото проблеми на бранша, но е натоварен с несвойствени задачи и в екипа му има чиновници, които не са подходящи за служители в това министерство, смятат от БХРА.

Вижте още:  Спад на цената на бензина в Гърция, скок на резервациите

Източник: