агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Bitcoin отбеляза ръст с 80% и надхвърли 30000 долара

Биткойнът надхвърли ключовото ниво от 30.000 долара

Въпреки всичко, Bitcoin е с над 50% по-слаб от рекордно високата си котировка от 68,530.34 щ. долара на 9 ноември 2021-а.

seo-blog7

“30,000 е много важна стойност както от технически така и от фундаментален аспект”, коментира Мати Грийнспан, главен изпълнителен директор на “Куантум икъномикс”.

След пробива на твърдото ниво на съпротива от 30 хил. долара търговците, които следват техническите конфигурации, вероятно ще се съсредоточат върху областите около 30,800 долара като първа потенциална мишена, следвана от 31,200 долара.

Прочетете още: Bitcoin падна до минимума от 16 месеца

Не трябва да се забравя, че криптосекторът остава под лупа. Криптоборсата Coinbase Global информира, че е получила уведомление от Комисията за ценни книжа и фондови борси, в което контролният орган е заявил намерението си да предприеме изпълнителни действия.

Надзорникът съди криптомагната Джъстин Сън за предполагаемо нарушаване на правилата за работа с ценни книжа – казус, който, според обвиняемия, е безпочвен. Американската комисия за търговия на фючърси пък е завела дело срещу основателя на Binance Чангпенг Чао и на компанията му за нарушаване на регулаторните изисквания за търговия на деривативи, въпреки че криптоборсата отхвърля повечето оценки и определения на агенцията.

Прочетете още: Любомир Леков: Факт е, че мечият пазар свършва. Дъното е зад гърба ни

Дори при тези препятствия обаче подемът на Bitcoin набра сила през последния месец след фалитите на трите среднокалибрени американски банки, които съживиха заклинанията, че криптовалутата е по-привлекателна алтернатива на традиционните финанси.

гръцки преводач Добрич

Анализаторите допълват още, че спадът на ликвидността до най-ниския размер за последните десет месеца – след като пазарите загубиха достъп до средствата, предлагани от “Силвъргейт кепитъл корп” и “Сигнъчър бенк” – също има принос за възхода, или поне за част от него.
Източник

Вижте още:  Ръстът на спестяванията в банките продължава да се ускорява и през април