агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Борис Джонсън изправен пред бунт в парламента заради COVID мерките

Британският премиер Джонсън бе изправен днес пред истински бунт в парламента заради новите мерки срещу COVID, предаде Ройтерс. 

seo-blog7

Именно неговите съпартийци от Консервативната партия възроптаха по време на парламентарно гласуване заради новите ограничения, които правителството иска да прокара в опит да ограничи разпространението на варианта Омикрон. Великобритания е регистрирала почти 4500 случая на Омикрон, като има и един смъртен случай след заразяване с този вариант.

Британският премиер Борис Джонсън е изправен пред сериозен скандал, след като се появи видеозапис, на който се вижда как официални лица…

Мерките, сред които носене на маски на обществени места, дистанционна работа и COVID сертификати, за достъп до някои публични места, се очаква да бъдат одобрени от парламента. Но без подкрепата на консерваторите. Борис Джонсън ще разчита на опозиционната Лейбъристка партия, за да събере нужните гласове.

Това е пореден удар за британския министър-председател, който вече е под натиск заради коледните партита в офиса му на Даунинг стрийт миналата година, когато подобни събирания бяха забранени, заради скъпия ремонт на апартамента му и хаотичното изтегляне от Афганистан.

Мнозина от консерваторите са на мнение, че новите ограничения са драконовски и поставят под съмнение нуждата от въвеждането на сертификати за ваксинация, наричани COVID паспорти, за посещение например на нощни клубове.

гръцки преводач Добрич

Други използват възможността да излеят гнева си върху Джонсън, смятайки, че човекът, който помогна на консерваторите да спечелят голямо мнозинство на изборите през 2019 г., сега пропилява успехите на партията чрез поредица от грешки и гафове.

Въпреки цялото недоволство обаче, запознати от Консервативната партия твърдят, че все още няма достатъчно основания срещу Джонсън, за да бъде изместен, тй като нито един потенциален претендент не разполага с достатъчно подкрепа, за да го замени.

Източник: