агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Борисов: Хаосът продължава на пълни обороти, изборите изглеждат комично

“Хаосът продължава на пълни обороти. От събота обясняваме какво готвят и какво правят. Показвахме ви. Флашки, машини, бяла пластика”, заяви Бойко Борисов на брифинг от центарлата на партия ГЕРБ.

“Сутринта уважаваният от мен Цветозар Томов от ЦИК каза, че новите 199 машини в склада на “Сиела Норма” напълно са изненадали ЦИК”, припомни той и уточни, че се иска използването на 427 устройства за ремонт на машините в изборните секции. Лидерът на ГЕРБ уточни обаче, че указанията за ремонт на устройствата не са такива и допълни, че някой се опитва да убеди обществото, че тези машини са купени я за да им се вземе батерията, я кабела.

“Най-важната работа през цялата година – президентските и парламентарните избори в неделя, се аутсорсва на една фирма. Те изцяло се объркаха и започнаха да изглеждат комично. Да не направя същия лапсус като Радев, който каза, че всичко на изборите зависи от манипулацията на изборите, но се поправи, че било от мотивацията. Сега ще му се карат”, добави Бойко Борисов.

“Ако ние сега бяхме в управление и двама братя, сестра, баща и четирима души държат ключовете, кодовете и целия софтуер, какво щеше да се случи”, попита лидерът на ГЕРБ.

“Внасяме в ЦИК писмо, с което искаме независим одит за машините на гласуване. Искаме ЦИК да осигури прозрачност за договора за доставка за тези машини. Това не го казвам аз, а Христо Иванов от 4 януари 2021 г. С две ръце ви подкрепяме искането и настояваме то да стане факт”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че е абослютно съгласен с Христо Иванов, че трябва да има независим одит на машините. ГЕРБ подкрепя и искането на Корнелия Нинова да се броят квитанциите. Той обаче добави, че изцяло застава зад Лозан Панов, който е подкрепен от “Демократична България”, но вчера заяви, че ДБ е напът да извърши преврат, заради подкрепата си към БСП.

Вижте още:  Министър Комитова: Фирмите от пътното строителство разделени на две

Той заяви, че има огромна част от обществото, което е заразено с COVID-19 или е под карантина, а все още не се знае дали ще има мобилни урни, за да могат тези хора да гласуват. Според Борисов 165 671 души ще са затруднени или няма да имат възможност да гласуват.

Починалите пък за последните дни са 1101 души. “Представяте ли си ние да бяхме искаме за помощ за несправяне с пандемията без да ви уведомим. Представяте ли се да разберете от ЕК? Какъв скандал щеше да стане!”, заяви Борисов.

“Откъде знаят, че Радев ще е президент или те ще управляват?”, пита Борисов относно поредния дълг от 500 млн. лева, който служебното правителство ще изтегли в понеделник, когато има новоизбран кабинет.

“Изборите не са хаос, те са машинация”, заяви Томислав Дончев.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *