агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

“Булгаргаз” заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките

"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките

seo-blog7

Снимка: Pixabay

“Булгаргаз” е изпратило писмо до “Топлофикация София”, в което се казва, че ако общинското дружество не си плаща задълженията, “Булгаргаз” ще бъде принудено да прекрати договора за доставка на природен газ. Това съобщи пред общинските съветници столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от „24 часа“.

Тя обясни, че веднага е потърсила за разговор ръководството на “Булгаргаз”, но до момента такъв не е осъществен.

“Писмото дойде, въпреки че вчера енергийният министър ме увери, че отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен въпреки дисбаланса в цените на природния газ, които дружеството плаща и тази, която влиза в цената на топлинната енергия за потребителите. Затова ви призовавам да сте активни и заедно бързо да подготвим предложения за решение на този проблем”, каза Фандъкова.

Тя информира съветниците за вчерашната си среща с министрите на финансите и на енергетиката, на която е било договорено да се търси механизъм за компенсация на “Топлофикация София”.

гръцки преводач Добрич

“Най-песимистичните ни прогнози до вчера бяха за 200 млн. лв. преразход, но “Булгаргаз” иска увеличение от над 30% на цената на природния газ за ноември. Вчера от “Булгаргаз” е пристигнало друго писмо до “Топлофикация София”, в което се казва, че се отчита значително превишение на исканията за доставки спрямо предварително договореното количество и допълнително количество ще се осигурява само при възможност. Не знаем на какво се дължи това ограничение на потреблението”, обясни Фандъкова.

 

Източник:

Вижте още:  Apple се върна като голям рекламодател в Twitter