агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

“Да не са те отвлекли руснаците?”: Илон Мъск ядоса украинците с шокиращи предложения в Twitter

Разговорът започна с предложение на Мъск за мир между Киев и Москва, основаващо се на нови референдуми под наблюдението на ООН, оставяне на Крим на Русия и на неутрален статут за Украйна. Милиардерът дори даде възможност на последователите си в Туитър да гласуват “За” или “Против” тази идея.

seo-blog7

В отговор на което украинският президент Зеленски отговори с друго допитване, адресирано до последователите на милиардера: “Какъв Илон Мъск предпочитате, онзи, който подкрепя Украйна или онзи, който подкрепя Русия?”

Съветникът на Зеленски – Михайло Подоляк, пък предложи по-добър план за мир, при който да бъдат освободени окупираните територии, в това число и анексирания Крим, да има демилитаризация и денуклеаризация на Русия и военнопрестъпниците да бъдат изправени пред международното правосъдие. 

А украинският посланик в Германия дори беше по-краен и директно заяви на Илон Мъск: “Моят отговор е много дипломатичен и той е да вървите по дяволите”.

След това Мъск пледира, че Русия може да реши още по-голяма мобилизация на населението си за една пълномащабна война, която ще доведе до катастрофален брой жертви и в двата лагера. “Една победа на Украйна е малко вероятна в една пълномащабна война. Ако ви е грижа за украинския народ, търсете мир”, пише той, като уточнява, че Русия има три пъти по-голямо население от Украйна.

В отговор съветникът на вътрешния министър на страната Антон Герашченко припомня на милиардера, че Китай е много по-голям от САЩ. “Каква ти е позицията по този въпрос, Илон?” пита той. Освен това Герашченко изказва предположение, че акаунтът на Мъск в Twitter е бил хакнат от руснаците. Нещо повече – украинецът пуска собствено допитване с въпроса: “Да обяви ли Путин бъдещата колония на Марс на Илон Мъск за историческа собственост на Русия и да я анексира?”

Според разузнаването на НАТО руската атомна подводница “Белгород” е излязла в открито море. Предполага се, че Руската федерация планира…

Депутатът Олексий Гончаренко пък пише: “Да не би да си бил отвлечен то руснаците, които да са те принудили да напишеш всичко това?” Други потребители представиха новото лого на притежаваната от Мъск компания Тесла.

Някои припомнят на Мъск, че Украйна вече е провела референдум през 1991 година, на който хората в страната са се произнесли категорично.

В размяната се реплики се включва и официалната страница на Върховната Рада на Украйна. “Крим е Украйна. Донецк е Украйна. Луганск е Украйна”, написаха оттам.

Източник:

Вижте още:  Столтенберг: България е ангажиран съюзник на НАТО