агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ДБ: Кабинетът “Габровски” няма ресурс за решаване на проблемите в страната

България има нужда от дълбока промяна и тя е нужна, защото без това не можем да решим политическата криза и тя не се дължи на лични обиди и казани думи. Ние трябва да решим дълбоките основания на политическата криза, защото в противен случай политическата нестабилност ще се върне независимо от това дали ще изберем кабинет, или не, заяви лидерът на ДБ Христо Иванов.

seo-blog7

Той смята, че в проектокабинета на Николай Габровски няма ресурс за решаване на проблемите в страната.

Според него нуждата от дълбока трансформация е в основата диалога, който трябва да проведат политиците.

Още по темата

14 дек 2022 10:33

16

14 дек 2022 10:16

гръцки преводач Добрич

57

14 дек 2022 10:00

50

“Има два подхода – ще дойдат новите и ще изметат всичко старо, но това не работи, както видяхме. Другият подход също не работи, а той е да игнорираме дълбоките причини и това може да е също толкова деструктивно. ДБ предлага подхода на съгласието, защото ние нямаме две България и страната няма ресурс за още по-голямо разделение. Трябва да е ясно, че съгласието не може да бъде замитано под килима и че трябва да почива на диалог за проблемите, пред които сме изправени”, каза той.

“ГЕРБ и ДПС, които бяха опозиция в предишния парламент, ни търсят сметка за предишното правителство, но не искат разговор за предишните 12 години, а това не бива да се пренебрегва”, каза Иванов.

“Разговорът е за това, че България е затънала в корупция и това се отразява и на нашите партньори. Без разговор за дълбоките системни основания на корупционния модел няма да можем да решим сериозните проблеми в страната. Ние смятаме, че без такъв сериозен разговор, който се избягва, не можем на този етап да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, защото това вместо да реши проблемите, ще доведе до нова дестабилизация”, коментира той.

Вижте още:  Кирил Петков назначи шестима заместник-министри

Източник: