агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ДБ: Не е моментът за нови избори, времената са тежки

ДБ: Не е моментът за нови избори, времената са тежки

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Времената са тежки и сега не е моментът за нови избори, смята депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

„Ще трябва да бъде опазена коалицията – и то не само до края на годината. Причината е не просто защото се притесняваме от избори. Но не е моментът за страната да има нови избори.  Поради тази причина това, което зависи от ДБ – ще направим всичко възможно да се държим като зрял партньор”, посочи той пред Нова телевизия, коментирайки прогнозата на Тошко Йорданов, че коалицията няма да издържи до края на годината.

Още по темата

17 апр 2022 13:20

158

По думите му нападките между партньорите не изглеждат добре от страни.

„Не всички партньори се държим така. Някои от нас се опитват да се държат зряло. Но това, което се случи  с БНБ е срамно. Важно е кой ще бъде начело на институцията, но има много по-важна тема – инфлацията и скока на цените. Времето, което отделихме в дебати и общественото внимание, за да си говорим за това какъв бил Каримански и защо нямаме обща кандидатура – трябваше да го отделим за това да определим кои са енергийно бедни и как ще подпомогнем хората. Трябва да се държим като държавници и да реагираме на това нещо”, подчерта той.

Според него коалиционните партньори трябва да излязат с обща кандидатура за шеф на БНБ. „Върху новата обща кандидатура не трябва да пада и грам съмнение”, категоричен е Мирчев.

Той коментира и ситуацията с парите за пътищата.

Вижте още:  Непълнолетен шофьор с 1.2 промила алкохол е с опасност за живота

„Става дума за над милиарда лева, които не са натрупани от сега, а още от времето на управлението на ГЕРБ. Безспорно има свършена работа, част от фирмите са си свършили работата. Това, което ДБ предлага е много важно, но не се прие в Правната комисия. Предложихме да се плати 100 процента от парите за лятно и зимно почистване. Останалата част от парите ги плащаме, но ако фирмите поемат 6-годишна гаранция върху ремонтните дейности”, каза депутатът от ДБ.
 

Източник: