агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Димитър Недков: Дано Рашидов да издържи, представям си какво му коства

В Деня на будителите – на крачка ли сме от евтаназията на обществените отношения?

seo-blog7

“Будителите са писали и чели на свещи. Те са разгадавали сенките в историята, за да формират своето послание в историята. В онези времена читалищата са били Алма матер на будителите. Днес цифровите технологии изгасиха свещите. Будителите са уникален български феномен”, каза писателят Димитър Недков в предаването “Денят ON AIR”.

“Възможни ли са будителите днес? Все по-трудно и почти невъзможно. Длъжностната характеристика на този феномен предполага да събуди усещането на народа като стойностна нация и да възбуди стремежа за утоляване жаждата за териториална и духовна суверенност”, каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Днес будителството е абсурд да бъде признато като европейска ценност, отбеляза гостът на Ганиела Ангелова.

“Можете ли да си представите как би го понесла от никого неизбраната председателка на ЕС – Фон дер Лайен, новините да започват с “О, неразумни европеецо”. Паисий Хилендарски е недопустим будител в Европа. Това е тъжно”, подчерта писателят.

Според Недков не е било трудно да се отгатне, че след изборите у нас “клоуните” и “дресираните животни” ще бъдат същите. В същото време виждаме как никой не иска да бъде собственик на цирка.

“Три дни да избираш председател на парламента… Дано Рашидов да издържи, представям си какво му коства. За пръв път имаме парламент на петите колонии в България. Ако има правителство, то няма да е пробългарско. Петите колонии са продукт на чуждоземни неправителствени организации, занимаващи се с “благотворителни” цели. Постигнаха първата задача – българската земя да няма значение за нас. Най-вероятно ще станем непотопяем самолетоносач като Малта”, посочи писателят.

гръцки преводач Добрич

Той добави, че България участва във войната, след като Украйна е подпомагана непрекъснато чрез бюджета на ЕС, за който даваме своите вноски.

Вижте още:  Гешев: Това не е реформа, а действия, противоречащи на интересите на гражданите

“Невъзможно е днес да функционират будители. Кой ще те остави при това изискване за политкоректност, будителите ще бъдат във всички забранителни списъци. Политкоректност означава да мислиш със зададените клишета – правила и норми. Понякога и аз се самоцензурирам, без никой да ме кара”, сподели Недков.

Писателят е на мнение, че сме загуби хибридната война със Северна Македония след национално предателството от страна на българския политически елит.

“От вдигнатия юмрук на президента и фразата му, че парламентът е на улицата, стана ясно едно – жална ѝ майка на България. Допуснахме поколенческа криза и сблъсък на поколенията. Българските политици в момента отсичат бора в “Гераците”, под който будителите са съчинявали посланията си”, завърши Недков.

Източник: