агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Емил Хърсев: Възможно е да имаме 4-5% икономически ръст

Бюджетът за тази година остава една от най-горещите теми и през тази седмица. Какво да очакваме от него?

seo-blog7

“Има такава теория, тя е на Джон Мейнард Кейнс от 1934 г. Идеята – по време на криза държавата да харчи, колкото може повече. Генералният въпрос е за какво се харчи и, разбира се, как се овладяват страничните ефекти на това харчене. От гледна точка на инфлацията, винаги се намираме в една ситуация на догонване на доходите. Не е най-добрият начин са стимулиране на растеж”, каза финансистът доц. Емил Хърсев в студиото на “Денят ON AIR”

По думите му страничните ефекти от този растеж са отрицателни и тежки.

“Дълговата спирала представлява натрупване на дълг, който започва да нараства с лихвите. Те са отрицателни, а в момент от дълг се печели. И ако има натрупана спирала от лихвите, то тя е отрицателна”, допълни доц. Хърсев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е възможно да имаме 4-5% икономически ръст.

Доц. Емил Хърсев сподели, че се притеснява от растежа на цените на горивата.

“Всички казват, че основната причина за ръста на електроенергия е опасността от война – опасението, че няма да може да се пренася газ от Украйна и да се захранва Западна Европа. Но в икономиката може да прогнозираме това, което самата тя поражда като процеси. Не можем да прогнозираме епидемии, войни”, отсече той.

гръцки преводач Добрич

И е категоричен, че цените от потребителската кошница реагират по-бавно.

Вижте видео с целия разговор.

Източник:

Вижте още:  Скок на минималната заплата в Германия - 12€ на час от октомври