агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ето кой е заместник-здравният министър, който ще отговаря за болести като КОВИД

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

seo-blog7

Антикорупционната комисия е изпратила на прокуратурата всички материали, свързани с процедурите за закупуване на бързи антигенни тестов…

Доц. Йорданов ще осъществява контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции. Именно той ще осъществява контрола върху заразните заболявания, каквото е COVID-19.

Георги Йорданов е доцент по образна диагностика.  Магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт. От 1999 г. до 2006 г. е общински съветник. Бил е директор на Районния център по здравеопазване в Пловдив. В периода 2011 г. – 2014 г. е бил управител на МБАЛ „Свети Мина“ – Пловдив. От 2014 г. до 2017 г. е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Пловдив“. Бил е народен представител от БСП в 44-тото Народно събрание и заместник-председател на Комисията по здравеопазване.

Интересен детайл е, че през септември 2020-та година дъщерята на доц. Йорданов се оказа главен герой в разследване на Нова телевизия. В материала бе показана дипломата за завършено висше образование степен „магистър“ на Десислава Йорданова. От документа стана ясно, че през 2010 г. почти с отличие тя завършила специалността „Здравен мениджмънт“. През 2009 г. пък Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която посочва, че освен платена такса прилага и копие на диплома за завършено висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Вижте още:  Смесени сигнали за това пристигна ли Омикрон в България

От Медицинския университет обаче откриват единствено служебна бележка, в която е посочено, че Десислава Йорданова има завършено висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ във Факултет „Икономика“- специалност „Маркетинг и Мениджмънт“. Установява се, че Йорданова няма как да е завършила във Факултета по „Икономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, защото такъв не съществува. Няма и такава специалност „Маркетинг и мениджмънт“, категорични са от ръководството на университета. В разследването става ясно също, че от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ не е издавана „Служебна бележка“ на Десислава Георгиева Йорданова, защото учебното няма практика да издава подобни бележки, а единствено уверение върху бланка на Университета. В крайна сметка дипломата й от Медицинския университет е анулирана с решение на Академичния съвет. По случая имаше и разследване, но то бе прекратено заради изтекла 5-годишна давност.

гръцки преводач Добрич

Министерството на здравеопазването даде специални препоръки към гражданите за предстоящите празници, към които прибавя и ваксинационнит…

И останалите заместници

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“. Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.

Д-р Грибнев ще контролира работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, както и на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Той ще отговаря за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.

Той ще осъществява контрол върху дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Източник