агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Гарантирано от Нинова: БСП ще да бъде стълб на сигурност в следващия парламент

Здравеопазването не трябва да е търговия. Нашата цел е здрав и образован народ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се включи онлайн на откриването на предизборната кампания на социалистите.

Днес е Денят на българския лекар и Денят на Св. Иван Рилски. Днес всяко българско семейство се тревожи как ще изкара зимата. Наша отговорност е да дадем решение на проблема. Най-голямата ни задача е да дадем спокойни зимни месеци. Също така, държим в следващия парламент да се намали ДДС-то от 20 на 15%. 5 години се борим срещу стария модел на управление, посочи тя, цитирана от БГНЕС.

По думите й българското общество е изправено пред безпрецедентна криза, от която страдат всички граждани. Председателят на БСП обеща партията да бъде стълб на сигурност в следващия парламент.

Обръщам се към колегите-лидери на други партии – днес повече от всякога е време да бъдем държавници, ако милеем за добруването на народа си, а не просто партийци, залегнали в битките за един, два или повече гласове на тези избори. Изправени сме пред безпрецедентни кризи и сега ще проличи кой е отговорен, кой е диалогичен, кой е мъдър и разумен, за да преведем страната си и народа си през тежките месеци, които предстоят, заяви Нинова.

Още по темата

19 окт 2021 10:41

190

18 окт 2021 22:08

20

Драгомир Стойнев посочи, че Българската социалистическа партия е консервативна сила, която предлага разумни решения.

“Нас ни интересуват резултатите от политиките. Първите 100 дни ще предложим конкретни решения на проблемите, пред които сме изправени”, каза още Стойнев.

Вижте още:  И Елена Йончева призова за оставката на Нинова

По думите му в сектор “Енергетика” в момента има хаос. Миньорите и бизнесът са притеснени. Ние ще предложим месечно 60 лв. за всяко едно домакинство с ниски доходи. Освен това, ще разсрочим плащанията на сметките. Нашата цел е да се намали ДДС-то от 20 на 9%. Нашите деца трябва да са спокойни за своето обучение, заяви социалистът.

Стойнев допълни, че в социалната сфера БСП са силно притеснени от ковид-кризата. Той подчерта, че ваксинирането е доброволен избор, като отбеляза, че е важно личните лекари да се включат по-активно в борбата с китайския вирус.

Социалистите предлагат 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете, ако единият родител е работил последните 24 месеца. Според тях това ще бъде ефективна мярка в борбата с демографската криза.

 

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *