агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Гърция отбелязва най-силния си туристически сезон

Туризмът на Гърция е на път да подобри рекорда на най-добрата година – 2019. По данни на Атинската търговска камара, приходите в бранша вече надминават 20 милиарда евро. Някои от островите на южната ни съседка като Крит и голяма част от тези в Егейско море са запълнени на 100%.

seo-blog7

Южната ни съседка отбелязва най-силния си туристически сезон. Островите изпреварват по туристи континентална Гърция като голяма част от хотелите там са пълни до края на август. Привлекателни за туристите са круизите по гръцките острови.

„Преди година круизите бяха един, два, три, сега са 62. С тях туристите обикалят по островите, стигат до северна Африка, Крит и Кипър, и се връщат. Това е несравнимо повишение. Със сигурност през уикендите тук в Солун не се намират места за престой. Заради нуждите вече се строят и нови хотели.”, каза Параскеви Патулиду, заместник-областен управител на Солун.

Най-посещаваните острови са Санторини, Миконос, Крит и Родос. Традиционно българските туристи избират северната част на страната. Освен красивите плажове, българският турист е доволен от обслужването на съседите ни.

„Обслужването е на много високо ниво, хората са изключително любезни, усмихнати, персоналът се държи така, както трябва. Обучен е в сферата на обслужването.”, казва Кремена Йорданова – туристка.

По наблюдения на екскурзовода Кириакос Хаджистефану, този сезон туристическият пъзел на посетителите на Гърция е изненадващ.

„Тази година руснаци и украинци бяха заменени от американци, германци и евреи. Те компенсираха отлива на воюващите страни. Те са платежоспособни. Резултатите в икономиката ни вече са налице.”, разказва екскурзоводът Кириакос Хаджистефану.

гръцки преводач Добрич

Но въпреки големия интерес, и в Гърция проблеми не липсват. Хотелиерите отбелязват, че освен от войната, сега са потърпевши и от авиокризата в Европа.

Вижте още:  България може да изнася нефтопродукти от руски петрол само в Украйна

„Транспортният хаос и забавянията по летищата на Европа – това повярвайте ми се отразява върху туризма по цялото Средиземноморие. След почти катастрофалните изминали 2 години на пандемия, сега и войната в Украйна усили кризата. Зареждаме складовете, защото не знаем колко ще скочат цените. Заради цените на бензина като че ли гръцките туристи изчезнаха. Като цяло на балканите сме с по-нисък бюджет. До септември в моя хотел съм пълен с резервации.”, казва Сократис Кирциос – собственик на хотел.

Заради рекордно високите нива в туризма, Гърция планира да удължи сезона до 15 ноември.

Източник: