агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Георги Станев от „България търси талант“: Чувам неща, които другите не могат

“Изобщо не очаквах натискането на златен бутон. Даже си мислех, че журито няма да ме пусна да продължа напред, защото моят талант не е толкова зрелищен. Изключително изненадан и щастлив съм, че успях да изумя проф. Кантарджиев и той ме прати на финала.”

Това сподели пред “България Днес” Георги Станев от Русе, който е първият участник в “България търси талант”, отиващ директно на финалната битка с натиснат златен бутон от член на журито.

С уникалния си талант 29-годишният мъж накара Катето Евро, Николаос Цитиридис, Евелин Костова и проф. Тодор Кантарджиев да се просълзят. Русенецът показа абсолютен слух, разпознавайки безгрешно звукове от 200 до 2000 херца. След края на изпълнението на Георги проф. Кантарджиев непоколебимо натисна златния бутон.

Това, което най-много трогна журито, бе скромността на живеещия на квартира в Пловдив музикант. Той също се разплака от изненада, че е получил най-високата оценка в риалити формата – златен бутон, който го изпрати направо на финал.

“Скромният човек е като житния клас. Когато един житен клас има много зърно в него, той е скромен и е наведен. Обикновено стърчат тези, които не носят много семена в себе си!”, обясни решението си Кантарджиев.

Станев, който открива своя талант като дете, плени членовете на журито и с каузата си – чрез участието си в шоуто да срещне други хора с неговия талант.

“На 8 години имах непрофесионален синтезатор. Не познавах тоновете и тоналностите, но направих англоезична песен на Бон Джоуви в абсолютно същата тоналност. Започнах уроци по солфеж в трети клас, в пети клас отидох в музикалното училище в Русе с изучаване на кларинет, а бакалавър и магистър също завърших с музикални специалности”, връща лентата назад талантът.

Вижте още:  Дъртото коте на Божинов само на море в Гърция

През годините Георги разбира, че може да улавя по-специфични звуци при работа на автомобилен двигател, звън от чаша и други тонове.

“Като музикант си мислех, че всички в гилдията като мен ги чуват. После разбрах, че не е така. Малцина са чували и знаят за този абсолютен слух, който притежавам и който ме изстреля на върха в това страхотно предаване. Стори ми се интересно да покажа на публиката способността си. Никой досега не бе представял нещо подобно по такъв начин. И бе оценено”, щастлив е Георги.

Източник: