агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Хелмут Марко: Макс едва сега започва

Съветникът в отбора на Ред Бул д-р Хелмут Марко заяви, че спорта все още не е видял най-доброто от Макс Верстапен. Според австриеца Макс може да спечели още много световни титли. 

Верстапен спечели титлата по много драматичен начин в състезанието на пистата Яс Марина. Пилотът на Ред Бул изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка и триумфира в шампионата. Така той спечели битката с британския състезател на Мерцедес, която бе пред целия сезон.

seo-blog7

24-годишният нидерландец има 7 сезона зад гърба си, което е невероятен опит за тази възраст. Според Марко предстоят много кампании, в които неговото протеже ще упражни доминацията си.

„.Макс едва сега започва. Той е пилот, за когото съм сигурен, че не е края на способностите си. Видяхме представянето му в квалификациите на Джеда и Яс Марина. Той направи квалификационни обиколи, които бяха над лимита на колата. Затова вярвам, че все още не сме видели кулминацията на Верстапен. Колкото повече спечели, толкова по-релаксиран става“, заяви Марко.

„При първата ни сериозна дискусия Макс бе на 15 години. Видяхме го в състезание от Формула 3. Там той караше много по-добре от всички останали. Условията на пистата бяха много променливи. Верстапен спечели състезанието с огромна преднина и след това разговарях с него около 2 часа. Обикновено разговарям с тийнейджъри не повече от 20 минути. Бях изненадан от неговата зрялост и поведение. Неговият хъс и воля за победа са невероятни. Говорехме за бъдещето и така нататък. Две, три седмици след този разговор казах „забравете всички други дейности за юноши, отиваме директно във Формула 1″“, обясни съветникът на Ред Бул.

Вижте още:  Коледен смях с ЦСКА 1948 (видео)

„Той се учи много бързо. Отначало бе твърде емоционален, но с времето успя да контролира гнева си. Също така е доста упорит. Успя да съзрее, без да губи от силните си качества. Сега върви по своя път. Не гледа наляво и надясно. Не се интересува от всички тези медийни неща. Хубаво е да видя толкова млад човек да е толкова фокусиран и са върши такава страхотна работа. Сигурен съм, че това не е последната му титла и ще работим здраво, за да я защитим в близко бъдеще“, завърши Хелмут Марко.

Източник: