агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Хиляди ученици и студенти ще могат да учат в чужбина

Хиляди ученици и студенти ще могат да учат в чужбина

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Около 15 000 ученици, студенти, учители, университетски преподаватели и младежи ще имат възможност за обучение или стаж по европейските програми “Еразъм+” и “Европейски корпус за солидарност” през тази година, съобщу Bulgaria ON AIR.

Някои ще трупат знания и опит в чуждестранни училища и университети, други ще обменят добри практики с европейски колеги, ще участват в международни събития по различни теми или ще опознават Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Повече от 46 млн. евро от средствата по “Еразъм+” са за дейности в сферата на образованието и обучението, а останалите са в сектор “Младеж”.

Още по темата

12 май 2022 13:13

гръцки преводач Добрич

199

16 апр 2022 09:31

12

Почти 80% от бюджета са предвидени за финансиране на дейности за мобилност, около 17% са за партньорства за сътрудничество и малки партньорства, останалите около 3% са  за дейности за обучение и сътрудничество.

С над 150 хил. евро ще се даде възможност на млади хора да пътуват и опознават европейските страни в рамките на “Открий ЕС”.

Над 54  млн. евро е бюджетът на програма “Еразъм+” за  България за 2022 г. По програма “Европейски корпус за солидарност” страната ни получава близо 3 млн. евро. Това e увеличение съответно с 30% и с 10% в сравнение с предходната година.

До началото на октомври ще бъде отправена  покана за кандидатстване с проектни предложения за мобилност и партньорства в сектор “Младеж”, проекти за малки партньорства в сектори: “Образование за възрастни”, “Училищно образование”, “Професионално образование” и за “Солидарност” по Програма “Европейски корпус за солидарност”.
 

Източник:

Вижте още:  Шишков провел делови, но остър разговор със строителя на интерконектора