агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Хванаха най-издирвания колумбийски наркотрафикант

Колумбийските власти са заловили Дайро Антонио Усуга, известен като Отониел – лидер на Клана на Залива и най-издирвания наркотрафикант в страната, съобщи БНР, позовавайки се на Ройтерс.  

seo-blog7

Отониел е бил заловен в събота при операция на въоръжените сили на Колумбия.  

САЩ разследват възможни случаи на т.нар. „Хавански синдром“ в посолството си в Колумбия само дни преди визита на държавния …

„Това е най-големият удар срещу наркотрафика в страната ни през този век. Този удар е сравним само с този срещу Пабло Ескобар през 90-те години“, заяви президентът на Колумбия Иван Дуке. Той съобщи, че един полицейски служител е загинал по време на операцията.  

Колумбийското правителство бе обявила награда от 3 милиарда песо (800 000 долара) за информация за местонахождението на Отониел, а САЩ бяха предложили 5 млн. долара за помощ за откриването му.  

След престой при леви партизани, a после в паравоенна организация 50-годишният Усуга се издигна до ръководител на Клана на Залива. Картелът разполага с около 1200 въоръжени мъже – в основната си част бивши членове на крайнодесни паравоенни групировки, и има присъствие в 10 от 32 колумбийски провинции.  

гръцки преводач Добрич

През 2016 г. колумбийските власти стартираха операция „Агамемнон“, при която убиха и заловиха десетки от помощниците на Отониел и започнаха да издирват авоарите му, като в резултат го принудиха да бъде постоянно в движение, твърди полицията.  

Колумбия съобщи във вторник, че е конфискувала 116 тона кокаин при съвместни военни операции със страните от Америка и Европа, съобщи А…

В операция „Озирис“, довела до залавянето на Отониел, са участвали повече от 500 служители на колумбийските специални части и 22 хеликоптера, съобщи министърът на отбраната Диего Молано.  

Вижте още:  Сблъсъци и палежи в Белград заради "Европрайда" (ВИДЕО)

Въпреки че президентът Иван Дуке обяви, че залавянето на Усуга е краят на Клана на Залива, експерти смятат със сигурност нов лидер чака да поеме властта в картела и арестът на Отониел няма да промени ситуацията с наркотрафика.  

През март колумбийската полиция и американската Агенция за борба с наркотиците заловиха сестрата на Отониел Нини Йохана Усуга, която беше екстрадирана в САЩ да бъде съдена по обвинения в наркотрафик и пране на пари, припомня Ройтерс.

Още: Президентът на Колумбия намали работната седмица

Източник: