агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Испания възстановила туризма си след ковид пандемията

Испания възстановила туризма си след ковид пандемията

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Испания отчита възстановяване на туристическия сектор след спада, причинен от пандемията. По някои показатели вече са надминати нивата от 2019-а въпреки поскъпването, което неминуемо засяга бранша.

Данните от поредицата почивни дни тази седмица около Деня на конституцията 6 декември показаха, че испанците отново пътуват много, даже повече, отколкото преди пандемията. И се аргументират: “Трябва да се пътува, трябва да се живее.”

“Трябва да се порадваме на Коледа, защото преживяхме две много трудни години. Нормално е човек да иска да излезе, въпреки инфлацията и кризите”.

Резервациите в хотелите са надминали направените през същия период на 2019-а с 22 процента, въпреки че цените сега са по-високи с над 20 на сто, отчитат от туристическия бранш, съобщава БНР.

гръцки преводач Добрич

“Навсякъде има много хора, пълни са заведенията и хотелите, направо е невероятно да се върнем към обичайния ритъм”, казват заети в сектора.

Оптимизмът им се дължи и на големия приток на чуждестранни туристи, както и на прогнозите за успешен зимен сезон – ръст с 4,4 на сто в сравнение с годината преди пандемията.

Като положителна последица от сектора сочат и спада на безработицата – най-ниска през ноември от 2007-а година.

Източник:

Вижте още:  Стакевци - българското село, свързано с Космоса