агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Историята на “Младост”: От гола поляна, на която пасат овце до гъсто населен квартал

“Младост” е един от най-гъсто населените райони на София. Там от години се строи, но всичко започва на гола поляна. През 70-те, 80-те години Министерството на културата раздава ведомствени жилища на актьори, музиканти, художници, писатели.

seo-blog7

Комплексът и проблемите му през погледа на неговите жители са темата в “Историите ON AIR” тази вечер.

В средата на 60-те години населението на София надхвърля 800 000 души и Столичната община търси варианти за разширение на града. Така се поставя началото на квартал “Младост”.

“Аз паля колата, “жигулата”, да видим къде е – и гледам една поляна, и нищо няма”, спомня си музикантът Развигор Попов.

“Една пасторална картинка, едни овце. Крави пасат на едни поляни. Това беше мястото, където щяхме да се настаним ние”, обясни Мими Иванова.

“Започнаха строежите, изкопаха дупката. За една-две години беше готово и ние се нанесохме. Вечерно време, топло лято, хубаво”, разказа Попов.

Кварталът стана синоним на гражданска отговорност при изобличаването на нарушения и отстояването на права. Новодомците постоянно нарастват, а с тях и автомобилите в квартала се увеличават, а паркоместата намаляват.

гръцки преводач Добрич


Вижте повече в репортажа на Миглена Георгиева.

Източник:

Вижте още:  Христов: Бюджетът изглежда щедър и проинфлационен