агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Италия потресена: Групови сексуални посегателства на Нова година в Милано (ВИДЕО)

Прокуратурата на италианския мегаполис Милано разследва най-малко пет случая на групово сексуално посегателство, извършено над млади жени в новогодишната нощ в централната част на града, съобщава италианската телевизия Скай Ти Джи 24.

seo-blog7

Случилото се напомня много на събитията от новогодишната нощ в Кьолн през 2016 г. Няколко дни след настъпването на Нова година италиански медии съобщиха първо, че 19-годишна жена е била заобиколена в 1,30 ч. на 1 януари от тридесетина младежи, които започнали да я опипват. Инцидентът станал на булевард близо до площада пред Миланската катедрала. Насилието продължило известно време, преди да се намеси полицията.

Приятелка на момичето също станала обект на подобно посегателство в района, но нея я е отървал неин познат, предаде БТА. След тези новини в интернет се завъртя клип, показващ агресията над едното от двете момичета. На шокиращите кадри се вижда как тълпа е обкръжила момичето, облечено в червено, натиска го, опипва го, а то вика, но тълпата го бута насам-натам и никой не прави опит да разпръсне мъжете и да окаже помощ на жената. От кадрите се вижда как мъжете, обградили девойката, дори се опитват да я съблекат насред улицата.

Няколко дни след като стана ясно за тези два случая, бе съобщено за подобно посегателство, извършено отново в новогодишната нощ. То е станало на самия площад пред Миланската катедрала. Пострадали са две студентки от Германия, които са били за Нова година в Милано.

След инцидента те разказват, че излезли на площада да посрещнат с множеството Нова година. Внезапно много мъже – около 30 – ги обградили и започнали да ги опипват. Насилниците бъркали дори под бельото им. Едното момиче паднало на земята и там мъжете продължили да го тормозят. Двете пострадали разказват, че още не могат да се съвземат от случилото се.

Вижте още:  НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 27.09. - Русия изпраща новомобилизираните директно на фронта

В интернет се завъртяха кадри и от тази агресия. На тях ясно се вижда как жените са блъскани и тормозени от много мъже, които са ги обкръжили. Когато в блъсканицата множеството се доближава до намиращи се на площада полицаи, които би трябвало да гарантират сигурността в новогодишната нощ, едва тогава двете жени успяват някак си да се отскубнат от агресорите и да се приютят зад полицаите.

Едната от германките посочва, че мъжете, които са ги насилвали, не говорели нито английски, нито италиански. Германките разказват, че са викали за помощ, но никой не им съдействал и не изгонил нападателите. Когато успели да се отскубнат от агресорите и да се скрият зад няколко полицаи, те се опитали да разкажат какво им се е случило, но понеже говорели на английски, полицаите не ги разбрали. Намиращ се на мястото фотограф от медия говорел обаче английски, той се опитал да ги успокои и да им помогне.

гръцки преводач Добрич

Италианската столица Рим и финансовият център Милано стават червени зони на епидемичната карта на страната. От понеделник там ще бъдат …

Разследва се и пети подобен случай. Разследващите проверяват кадрите от охранителните камери в цялата зона. Проверяват се и различни видеоклипове, качени в интернет от мястото на събитието в новогодишната нощ.

Кметът на Милано Джузепе Сала заяви, че случилото се е много сериозно деяние, което не е достойно за града. Той добави, че се работи по случая, за да се идентифицират отговорните лица за тези отвратителни действия.

Сала каза, че всички членове на престъпната шайка, тормозила жените, ще бъдат открити и задържани. Той изрази съпричастност към жертвите на посегателствата.

Вижте още:  Разбилият се край Кавала самолет е превозвал сръбски боеприпаси за Бангладеш

Новината буквално разтърси италианските социални мрежи. В профила си във Фейсбук лидерът на антиимигрантската партия Лига – Матео Салвини, припомни понятието тахаруш гамеа, което означава на арабски буквално колективно сексуално посегателство спрямо жени, което дори може да достигне до изнасилване. За първи път подобна практика е била документирана в Египет през 2005 г. срещу жени, включили се в протестите срещу властите на площад Тахрир в Кайро.

“Прекалено много агресии срещу момичета и жени, извършен от ръката на чужденци, които се чувстват безнаказани”, написа Салвини. После се обърна директно към агресорите с думите: “Ако сте “възпитани” така, връщайте се, откъдето сте дошли, вие и онези, които ви подкрепят”.

Източник: