агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кабинетът трябвало да защити основанието си да съществува

Кабинетът трябвало да защити основанието си да съществува

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“След компромиса в Народното събрание в негативния смисъл, правителството ще оцелее. Въпросът е неговите избиратели и поддръжници да не започнат да се питат за какво им е това правителство. В следващите дни българското правителство трябва да защити основанието си да съществува и да осмисли този компромис, който беше направен, защото понякога може да оцелееш, но всички да се питат за какво беше цялото това усилие”, коментира пред БНР  доц. Светослав Малинов, ръководител на Катедра “Политология” в СУ и бивш евродепутат. По думите му в момента макар временно да е заздравило своите редици, правителството започва да изглежда по-слабо.

Още по темата

8 май 2022 19:01

383

гръцки преводач Добрич

8 май 2022 17:10

63

“Дългосрочната преориентация на ЕС за енергийна независимост вече е необратим процес. Въпросът е колко години ще отнеме на няколко държави, за да може целият ЕС да застане извън енергийното насилие и изнудване, което упражнява Русия”, подчерта Светослав Малинов в предаването “Преди всички”.

“Всяко отлагане на нашата енергийна независимост от Русия, всяко шикалкавене ни поставят в по-лошо положение и ще предизвикват бъдещи проблеми”, смята Малинов. Според него трябва да осъзнаем, че се намираме в нова ситуация и трябва да се вземат категорични решения.

“Ценностите на ЕС са това, около което в момента се обединяват европейските държави, членовете на ЕС и всички, които искат да са членове. В момента ЕС е по-силен, защото вижда алтернативата”, посочи той.
“Нашият общ интерес е Русия да загуби агресивната война, която започна и никога повече да не е в състояние да води такива агресивни войни, коментира преподавателят.

Вижте още:  Жители на "Красно село" на протест срещу кмета на района Росина Станиславова

Според Малинов “тези, които поддържат Русия, ще трябва да изпият горчивата чаша докрай.”

 

Източник: