агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Какво следва с отпадането на мораториума върху цената на тока, парното, водата?

Какво следва с отпадането на мораториума върху цената на тока, парното, водата?

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В полунощ отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и водата за бита. Очаква се днес Комисията за енергийно и водно регулиране да обяви новата цена на парното и тока за април.

Още по темата

22 мар 2022 15:23

22

гръцки преводач Добрич

Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и 20% от 1 април. Това показват предварителните разчети на енергийния регулатор. Заради това се очаква и увеличаване на цената на парното и водата.

Премиерът Кирил Петков обещава, че токът за бита няма да тръгне нагоре. Увеличение евентуално ще има от 1 юли, но точни разчети все още няма, предава Bulgaria ON AIR.

Правителството отчита, че мораториумът е изпълнил целта си, като цените за битовите потребители не са се покачили, а за бизнеса са дадени много пари за компенсации.

Притеснението на кабинета е за цените на газа. Премиерът смята, че Европа трябва да се обедини и да реши каква ще бъде цената на газа в Съюза. В същото време, президентът очаква от правителството да вземе мерки за всички кризи.

Източник:

Вижте още:  Оставиха в ареста шофьора на катастрофиралият румънски автобус