агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кирил Петков застана зад кандидатурата на Асен Василев за министър-председател

Вчера премиерът в оставка Кирил Петков, заедно с жандармерия, пожарна, РИОСВ и здравната инспекция, посети ТЕЦ „Брикел“. Целта бе цялостна проверка, след като вицепремиерът Сандов бе изгонен от предприятието.

seo-blog7

“Вчера доказахме, че няма правителство в оставка. Има българско правителство, институции и никой няма да е над закона”, заяви Петков. “30 пъти над нормата бяха фините прахови частици и над 16 пъти серният диоксид. Буквално за час и половина по време на проверката на няколко души от нашия екип започна да им става лошо. Не знам как хора могат да работят при тези условия.”

“Това, което ме учуди, е, че има 51 наказателни постановления, които са били отхвърлени в съда в Гълъбово и институциите не са обжалвали. Нещата продължават така година след година”, коментира още премиерът в оставка.

“Всички, които говорят на терен, казват, че Ковачки е собственик, но по документи не се води никъде”, допълни Петков.

“Простото обяснението за мен е, че има едни хора, които се чувстват над закона. Това е едно поведение все едно, че наистина няма държава. “Брикел” в момента прави доста добри печалби, но не влага нито лев инвестиции дори за нови прозорци. Не става въпрос за правителство в оставка, става въпрос, че има правителство и то работи, допълни премиерът. В този случай нас ни изуми, е нахалството вецепремиерът Сандов да бъде изгонен. Ето това е червена линия – независимо кой, къде и какво прави. Такъв срам за българските институции не може да има, възмути се премиерът в оставка”, заяви той и допълни: “При нас няма наши и ваши – при нас има тези, които спазват закони и тези, които не спазват.”

Вижте още:  Прилив на българи и англичани по морето, силен ли ще е сезонът?

“В момента трябва да вземем много трудни решения, между много опасни сценарии в България”, каза Петков относно разговорите за ново правителство. “Едно от тях е да съставиме правителство, което да бъде подкрепено от хора, които не са в парламента, и никой не знае чии интереси защитават. Другия голям риск е да влезем сега зимата в спирала от избори, и не стига, че България е в кризи – световна, здравна, войната в Украйна, а да имаме и политическа криза. И двата сценария изглеждат ужасно.”

Според Петков Корнелия Нинова е била конструктивен партньор, затова от ПП решили тя да води преговорите.

гръцки преводач Добрич

Премиерът в оставка заяви, че са настояли окончателното приемане на закона за КПКОМПИ, за да видят дали наистина се е променило мнението на колегите му.

“Ние сложихме едно първоначално условие докато се водят преговорите да видим има ли промяна в мисленето на колегите – например за КПКОНПИ, и Бойко Рашков – не като самия човек, а като професионалист. За нас човекът е функция на това колко оперативна ще бъде тази комисия, допълни премиерът. Рашков трябва да е безкомпромисен към всеки, който си позволи да пипне обществени средства”, каза той

“Обявяваме война не на ГЕРБ, а на системата от кражби, която и тези шест месеца не успяхме да овладеем до сега”, добави Петков.

Слави Трифонов ми каза, че Гроздан Караджов е негов брокер. И че ако имам проблем с Караджов, значи имам проблем със самия Слави Трифонов.

Това, на което всички се нагледахме, са многото думи. Нека гледаме действията – нека има една институция, която да гони хората, които са откраднали чужди средства – КПКОНПИ, коментира премиерът в оставка Кирил Петков пред bTV.

Вижте още:  Финансист: Бюджетът е грешен като посока и политика

“Корупцията е станала като дъвка – ние дадохме 2 млрд. в много ясна програма за пенсионерите, за млади семейства. България няма много средства – въпросът е дали тези средства отиват за хората, или отиват в нечий джоб. Когато говорим за корупция, трябва да говорим дали те отиват в 194 общини, или в нечии 9 фирми”, допълни премиерът в оставка.

“Политиките са много важни, те са първото нещо, от което тръгнахме, но хората, които ще изпълняват тези политики, имат огромно значение. Нека видим кой какви хора ще предложи за МС, за да решим накъде продължаваме. Не искам да влизам в отделни имена, но няма да направим компромис с хора, на които не вярваме. Този път няма да се доверяваме просто на предложенията на партньорите ни, а също ще изследваме внимателно техните предложения”, каза той.

“В момента, в който рискувахме формирането на следващото правителство, не се поколебах дори и час, и казах, че искам да се срещна с НС на ПП, и казах, че не мога да съм пречка за формиране на правителство в този момент. Личната кариера не е от значение в този момент”, каза премиерът.

Той застана зад кандидатурата на Асен Василев като министър-председател.

“Аз вече отстъпих настрани да не съм премиер. Но не е нормално те /партньорите в коалицията, бел.ред./ всяко едно следващо предложение на ПП да бъде отхвърляно толкова лесно. Аз обещавам, че човекът, който ще бъде премиер от ПП, ще има пълните качества да продължим промяната, която започнахме”, заяви Кирил Петков

 

Източник: