агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Китай тества ново хиперзвуково космическо оръжие

Китай постигна значителен напредък в областта на космическите оръжия през август, когато тайно тества усъвършенствана хиперзвукова ракета с възможност за ядрен заряд, съобщи “Файненшъл Таймс”.

seo-blog7

Новата ракета на китайските военни е изненадала САЩ, като източник заяви пред ФТ, че хиперзвуковите възможности на Китай са “много по-напреднали, отколкото американските официални служители осъзнават”.

Китай изстреля в събота космическия кораб „Шенчжоу 13“ с трима тайконавти до китайската орбиталната станция. Изстрелването …

Източници на вестника твърдят, че ракетата не е успяла да достигне предвидената цел, но тестът е показал, че Китай е постигнал “изумителен напредък в разработването на хиперзвукови оръжия” и е много по-напреднал, отколкото американците са смятали.

“Нямаме представа как са го направили”, каза пред вестника източник, запознат с разузнаването.

Хиперзвуковите оръжия, тествани също от САЩ и Русия, включват плъзгащи се средства, които летят със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука – приблизително километър и половина в минута и известна в научните термини като по-висока от Мах 5 – и се изстрелват в космоса на ракета, обикаляйки около Земята под действието на собствения си импулс.

гръцки преводач Добрич

Източниците на вестника отбелязват, че на теория ракетата може да прелети над Южния полюс, което би представлявало голям проблем за американската армия, чиито системи за противоракетна отбрана са съсредоточени върху северния полярен регион.

Съединените щати успешно са тествали ракета с 5 пъти по-висока скорост от тази на на звука. Това съобщи правителствената агенция към Ми…

“Ясно изразихме загрижеността си относно военните възможности, които Китай продължава да демонстрира – възможности, които само увеличават напрежението в региона и отвъд него”, каза говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Вижте още:  Twitter връща на работа някои от съкратените служители

Китайското посолство в САЩ не коментира данните от тестовете, но подчерта, че военната политика на Китай винаги е била “отбранителна по характер.

Източник: