агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Корупцията нямала пряка връзка с ветото на България за Шенген

Корупцията нямала пряка връзка с ветото на България за Шенген

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

България има своите проблеми. Но корупцията няма пряка връзка с приемането ни в Шенген. Австрия, с нейния министър-председател, в момента се бори във вътрешнопартиен план с корупцията. И на него му трябва аргумент – разиграва картата корупция срещу сигурност. Това коментира евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк пред Нова телевизия.

За хартиената бюлетина, той каза, че гражданите искат да гласуват по два начина. „Нека да дадем право и на двете страни. Слушам небивали аргументи, че спирачка пред приемането на България в Шенген е това, че парламентът е приел хартиената бюлетина. 90% от европейските държави гласуват на хартия”, посочи Кючюк.

Още по темата

9 дек 2022 17:15

124

гръцки преводач Добрич

Евродепутатът смята, че трябва да бъде направено всичко възможно да има правителство, което да изведе страната от кризите. „Влизаме в трапа. България се отдалечи от Шенген и се отдалечава от Еврозоната. Европа очаква от нас да отговорим на предизвикателствата”, обясни той.

Дали ДПС би подкрепило правителство на Николай Габровски евродепутатът не уточни. От партията искат първо да се запознаят с програмата и структурата на проектокабинета. „Нека процедурата се извърви докрай. Следващите два дни са ключово важни”, е мнението му.
 

Източник:

Вижте още:  Шефът на ФПБ: Държавата нехае за правата на българските потребителите