агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Коя е Лена – говорителката на Кирил Петков? Спрягат я за негово гадже, имала връзка и с зам.-шефа на парламента Мирослав Иванов

Напоследък покрай политически вихри все по-често виждаме младата и красива Лена Бориславова, която като началник на кабинета, застава пред тв камерите – уравновесена и уверена, със спокоен тон разяснява ситуацията. Тя е на 32 години, но има завиден опит като юрист и престижно образование.

seo-blog7

 

Лена е сред най-близките сътрудници на Кирил Петков и Асен Василев от самото начало. Понякога говори повече от тях или действа вместо тях. В средите на правото е позната с работата си в известни кантори и е доказала професионалните си качества. През 2018 г. тя попада сред трите българки в класацията „30 под 30“ на списание „Форбс“ за Европа в категория „Политика и прао“’.

 

През 2020 г. пък Лена става млад юрист на годината. „Бях решила да завърша висшето си образование в чужбина, но да се върна в България, още когато постъпих в немската гимназия в София. Там ме приexa в профилирана паралелка, след която държиш и немски матури освен българските.

 

Това означава, че все едно си завършил в Германия и можеш да влезеш в немски университет направо. Много хора от класа ми – това бяха най-интересните, умните и инициативните деца, заминаха. Бях решила, че ще е доста тъжно, ако се поддам на тази възможност и аз“, разказва младата дама в интервю през 2018 г. по повод попадането й в престижната класация на „Форбс“.

 

гръцки преводач Добрич

Лена, която израства в София, е единственият адвокат в семейството си, а по-малката й сестра, която е анестезиолог, е единственият лекар. Майка им се занимава с човешки ресурси, а баща им има свой бизнес, свързан със зъболекарски материали.

Вижте още:  Астроложка лекува Диляна Попова от депресията след раздялата с Блатечки

 

Лена завършва първа по успех Софийския университет. Професията я привличала още от ранна детска възраст, когато била повлияна от телевизионния образ на адвокати и съдии. Като адвокат тя работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, търговско право, защита на личните данни, процесуално представителство, консултира международни клиенти, решили да инвестират в България. Кантората, в която работела след дипломирането си в Софийския университет, й оказала финансова помощ, за да замине за САЩ.

 

Лена спечелила стипендия както и от програмата за българо-американски образователен обмен на комисията „Фулбрайт“. След края на специализацията си през 2016 г., бъдещата говорителка на кабинета се връща в България.

 

В личен план за нея се знае малко. Клюкарите я свързват със заместник-шефа на парламента Мирослав Иванов. Политикът от „Продължаваме промяната“ е набор 1986, батко й е с 3 години. Наскоро Лена бе снимана с него, уединени на вечеря в скъп столичен ресторант. Снимките й с Кирил Петков, с й когото и приписват романс, засега са само в служебна близост, пише „Минаха години“.

Източник: