агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Красен Станчев: Изключено е да видим нова Виденова зима, но ще е тежка

Красен Станчев: Изключено е да видим нова Виденова зима, но ще е тежка

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Очаква ни тежка зима, но предстоящото няма да е кой знае какво в сравнение с това, което е преживявал българският гражданин. Тази прогноза направи в ефира на БНР доц. Красен Станчев, който е  основател на Института за пазарна икономика.

“Следващият парламент трябва да замрази някои разходи, особено такива, които не са насочени към инвестиции, смята Станчев.

Още по темата

25 май 2022 12:21

73

гръцки преводач Добрич

3 май 2022 10:51

34

“Необходимо е да се пренасочат средства за целево подпомагане на онези, които най-много се нуждаят от това. Трябва да се даде ясна перспектива за стопанска стабилност и ориентация. В областта на енергетиката пък трябва да се осигури конкуренция на всички доставчици“, каза той.

Всяко повишаване на базовата лихва от Европейската централна банка води до по-голяма вероятност от рецесия и спад на икономиката, обясни експертът.

„Изключено е да има криза като тази от 1996 – 97 година. Правителството на Стефан Софиянски наследява инфлация, която само за февруари е 240%, т.е. всяка седмица се удвояват цените. Необслужените кредити възлизат на около 60%. Това води до най – тежката и скъпа банкова криза от всички страни в постсъветското пространство. Имаме загуба на спестявания. И сега се очаква да има такава, но тя ще бъде най- много 10%“, каза Станчев.
 

Източник:

Вижте още:  „Честито, ти си съкратен“: 5 истории на освободени служители в IT компании