агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кремъл: САЩ подклаждат истерия в конфликта с Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна Съединените щати, че подклаждат “истерия” по отношение на евентуално руско нахлуване в Украйна, след като западните държави обвиниха Москва в струпване на войски край бившата съветска държава.

seo-blog7

Коментарите му идват, след като тази седмица западните държави изразиха тревога от руската военна активност край Украйна, а Вашингтон заяви, че има “реални опасения” от това, което нарече “необичайна” активност.

Русия ще направи доброволна вноска в размер на 2 млн. долара в Службата на ООН за борба с тероризма, съобщи руското правителство на офи…

“Тази истерия се раздухва изкуствено”, заяви Песков по държавната телевизия. “Тези, които са докарали въоръжените си сили от чужбина, ни обвиняват в необичайна военна активност на собствената ни територия. Това са Съединените щати.”

Украинската армия е въвлечена в тлеещ конфликт с проруските сепаратисти в два отцепнически региона, граничещи с Русия, от 2014 г. насам, след като Москва анексира Крим от Украйна. Киев и западните му съюзници обвиняват Русия, че изпраща войски и оръжия през границата в подкрепа на сепаратистите – твърдения, които Москва отрича.

Коментарите на Песков идват, след като в събота държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отказа да каже дали американското разузнаване смята, че руският президент Владимир Путин има за цел да заграби земя от Украйна.

гръцки преводач Добрич

“Ние не знаем какви са намеренията на президента Путин. Но знаем какво се е случвало в миналото”, заяви Блинкен. “Познаваме наръчника, който се опитва да се позове на някаква илюзорна провокация от страна на Украйна или която и да е друга държава и да използва това като оправдание за плановете на Русия да направи това през цялото време.”

От своя страна Путин заяви в четвъртък, че Западът “ескалира” конфликта в Украйна, като провежда учения в Черно море и прелита с бомбардировачи близо до границите ѝ.

След засилване на насилието в началото на годината, през пролетта Русия съсредоточи около 100 000 войници по границите на Украйна, което породи опасения за сериозна ескалация на конфликта.

По-късно Русия обяви изтегляне на войските, но както Украйна, така и нейният съюзник Съединените щати заявиха тогава, че изтеглянето е ограничено.

Конфликтът е отнел живота на повече от 13 000 души. , АФП

Източник: