агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Марешки с договор за доставка на популярно ковид лекарство – за 28,6 млн. лева

Дружеството “Фармнет” ЕАД – еднолична собственост на “Марешки Холд”, има договор с Министерството на здравеопазването за доставка на новото ковид лекарство с наименование “Молнупиравир” (Molnupiravir). Договорът е на стойност 28 633 440 лв. с ДДС, публикуван е днес (26 януари) в националната платформа за електронни обществени поръчки ЦАИС ЕОП.

Причина контрактът да се сключи с фирмата на Веселин Марешки е, че тя е упълномощен представител на производителя MERCK SHARP&DOHME B.V. (MSD). Агенцията за обществени поръчки е проверила начина на възлагане и е установила, че той е законосъобразен.

seo-blog7

Ефект от “Ивермектин” срещу COVID-19 има само ако се дава в първите 2 дни от развитието на болестта. Това твърди проф. Георги Попов, ек…

Ангажиментът на дружеството за първа доставка от 11 520 терапевтични курса е до 8 седмици след получаване на заявка от МЗ, като министърът ще заяви количеството след издаване на разрешение за употреба от Европейската комисия. Втората доставка ще е за 8 480 терапевтични курса и до 12 седмици след първата. 

Писмо от компанията в здравното министерство (МЗ) за разработван от нея лекарствен продукт Lagevrio с международно непатентно наименование Molnupiravir е постъпило през юни 2021 г. За него има информация, че е предлекарство, което се метаболизира в човешкия организъм до рибонуклеозидния аналог N – хидроксицитидин (N – hydroxycytidine, NHC).

“NHC се разпределя в клетките, където след фосфорилиране се образува фармакологично активния рибонуклеозид трифосфат (NHC-TP). Включването на NHC-TP във вирусната РНК чрез вирусните РНК-полимерази води до кумулиране на грешки във вирусния геном, като в резултат на натрупването на тези грешки и създаването на “дефектни вируси” се инхибира (бел. ред. – спира) вирусната репликация”, се сочи в документацията по поръчката.

Вижте още:  След спецакцията: Издавани са фалшиви COVID-сертификати и на чужди граждани, които никога не са били в страната

При анализ на междинните данни от фаза 3 на рандомизираното, плацебо-контролирано, двойно-сляпо проучване било установено, че пациентите, получили лекарствения продукт, са с 50% по-нисък риск от хоспитализация и тежко протичане на заболяването в сравнение с плацебо групата.

гръцки преводач Добрич

Лекарството “Молнупиравир” срещу КОВИД е с по-ниска ефективност от първоначално обявената

Въпреки разочароващите резултати от изпитването, при които броят на хоспитализациите и смъртните случаи от коронавирус при рискови паци…

Приложението на лекарствения продукт се фокусира в началните стадии на заболяването при нехоспитализирани пациенти с положителен резултат за COVID-19, придружаващи хронични заболявания, които са с висок риск от усложняване на заболяването. От него се очаква да се намали необходимостта от хоспитализация, а и леталния изход при тази група пациенти.

Лекарството е за перорална терапия, подходящо за домашно лечение. Ще се предлага в опаковка за петдневен курс на лечение с дневна доза от 800 mg, два пъти дневно в началото на заболяването (до 5-ия ден) при пациенти с лабораторно потвърден лек до умерен COVID-19 и рискови фактори, като възраст над 60 години, онкологично заболяване, сърдечно-съдови заболявания, наднормено тегло.

Лекарственият продукт е единствен към момента срещу COVID-19 за прием през устата. Той, според информацията от МЗ, е получил условно разрешение за употреба в Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия от местния регулаторен орган Medicines&Healthcare Products Regulatory Agency.

На този етап се намира в процедура по текущ преглед “rolling review“, провеждан от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

Още: Държавата пак иска да купи ковид лекарство от Мис България 2009 и съпруга ѝ – за милиони

Източник