агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Маймунче се роди в зоопарка в Стара Загора

Маймунче се роди в зоопарка в Стара Загора

seo-blog7

Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора вече има изцяло обновен Зоопарк.

“Такъв мащабен ремонт не е правен на обекта от създаването му. Обновена е инфраструктурата, има изградени нови клетки и нови алеи”, разказа по време на обиколка по представяне на зоокътът главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева.

От думите ѝ стана ясно, че строителните дейности са изцяло приключени и има издаден Акт 15 на 24 януари. Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия, която да издаде разрешение за ползване.  

“Предстои кандидатстване за издаване на Лиценз на зоопарка, който се издава от министъра на околната среда и водите по Закона за биоразнообразието. Очакваме да бъдат спазени сроковете и на пролет Зоопаркът да бъде отворен за старозагорци и гостите на града”, обясни зам.-кметът Милена Желева.

гръцки преводач Добрич

“Ремонтните дейности не попречиха на нормалния живот на животните. Гледачите полагат всички грижи за обгрижването на екземплярите”, заяви Силвена Маврева, временно изпълняваща длъжността директор на Зоопарка. Тя сподели, че преди броени дни се е родило малко маймунче от породата Зелена морска, което е най-новото попълнение в семейството на зоокътът.

От думите ѝ стана ясно още, че се водят преговори за допълване и обновяване на видовото разнообразие.

Зоопаркът в Стара Загора  е създаден през 1957 и е вторият в страната, след Софийския. Повече от 60 години, на площ от 70 дка, в него могат да се видят над 400 животни, от 80 вида, от почти всички континенти.
 

Източник:

Вижте още:  Сцена от Рождество Христово представят в парк "Възраждане"