агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Морски мини са отнесени от буря и плуват в Черно море

Българското правителство взима всички необходими мерки във връзка с информациите, че известен брой морски мини, поставени на плажа в Одеса, са били отнесени от буря и плуват в Черно море, представлявайки заплаха за плавателните съдове, съобщават от правителствената пресслужба.

seo-blog7

Ще бъдат постоянно следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море. Областните управители, заедно с органите на министерство на отбраната, ще са в готовност да организират обезопасителни операции, ако това се наложи.

Умолява се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят бдителност.

При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, гражданите се умоляват да сигнализират на телефон 112.

Вчера руският Черноморски флот разпространи предупреждение за опасността, която представляват тези мини.

“След началото на руската специална военна операция (на 24 февруари) украинските военноморски сили поставиха минни заграждения на подстъпите към пристанища Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Бурите вече предизвикват скъсвания на кабелите, с които мините са прикрепени към котвите си”, заяви в комюнике руската Федерална служба за сигурност (ФСС), според която мините са стари, произведени “през първата половина на 20-и век”.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Сцена от Рождество Христово представят в парк "Възраждане"