агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

МУ-Плевен обмисля разкриване на ветеринарен факултет

МУ-Плевен обмисля разкриване на ветеринарен факултет

seo-blog7

Снимка: Pixabay, jaminriverside

Медицинският университет в Плевен проучва опита на Виена във връзка с разкриване на ветеринарен факултет.

Предвижда се Факултетът по ветеринарна медицина да използва предклиничната база на Медицинския университет – Плевен, а клиничните бази да бъдат ситуирани във Втора клинична база и град Пордим.

Плевенското висше училище ще изпраща студенти и преподаватели на обучение и клинични практики във виенския ветеринарен университет Vetmeduni. Ще бъдат проведени консултации във връзка с предстоящата акредитация на новото учебно звено в Плевен.

По повод разкриването на новия факултет ректорът на МУ проф. д-р Добромир Димитров и консултанти по проекта за бъдещия Факултет по ветеринарна медицина са посетили Университета по ветеринарна медицина Vetmeduni във Виена, Австрия. Българската делегация е обсъдила възможности за бъдещо сътрудничество и се е запознала с клиничната база – Клиника за преживни животни, Клиника за прасета, Клиника за коне, Клиника за пилета, Симулационна лаборатория, както и Клиника за дребни животни с отделения по вътрешни болести, хирургия и анестезиология.

гръцки преводач Добрич

На работната среща е договорено и бъдещо партньорство.

Във Виена ръководителите на Комисията по учебната програма Флориан Бушнер и на Учебен отдел Аника Позауц са запознали колегите си от Плевен със съставянето на учебната програма и провеждането на практики и изпити на студентите по ветеринарна медицина, обясни Велина Дукова, цитирана от БТА.

Източник:

Вижте още:  У нас има 325 столетници - къде са и каква е тайната им?