агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Над 500 000 сирийци се завърнали в зоните за сигурност от Турция

Турция е осигурила доброволното завръщане на около 530 000 души в “зоните за сигурност” в Сирия. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган в реч пред членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Анкара.

“Осигурихме доброволното завръщане на около 530 000 души в зоните за сигурност, които създадохме в Сирия”, каза Ердоган, цитиран от БГНЕС. Турският държавен глава подчерта, че чрез трансгранични операции страната му е унищожила терористичния коридор, който се създавал в близост до южните ѝ граници. 

seo-blog7

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара ще осигури разпределението на руския газ за Европа чрез “Турски поток”, предад…

Ердоган се спря и на напредъка на Турция в енергийния сектор. Според него Турция е открила общо 540 милиарда кубически метра запаси от природен газ в Черно море. “Надявам се, че скоро ще предоставим на нашия народ по-радостни новини в областта на енергетиката”, добави той.

Държавният глава на Турция изрази надежда, че в резултат на преговорите с Русия Турция ще осигури разпределението на природен газ от Русия за европейските страни чрез газопровода “Турски поток”. По време на речта си президентът Ердоган представи редица програми, проекти и цели, които Анкара възнамерява да осъществи като част от визията за стогодишнината на Турция. “Споделяме с цялото човечество радостта, че “стогодишнината на Турция” е и името на една революция, която ще донесе демокрация, развитие, мир и просперитет на целия свят, включително на нашата страна и на региона”, каза той. 

Той изрази увереност, че благодарение на визията за Стогодишна Турция страната ще бъде сред 10-те най-добри държави в света в областта на политиката, икономиката, технологиите, въоръжените сили и дипломацията. “Във време, когато около нас бушуват войни, конфликти и нарастващо напрежение, Турция е единствената страна, която полага искрени усилия за мир, като установява равноправни, морални и справедливи отношения с всички страни”, каза той.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  БРИКС подкрепиха нови преговори между Москва и Киев