агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Никола Минчев за решетките в НС: Не ни е страх от народната любов

Демонтираме решетките от външните врати на парламента днес. Това съобщи председателят на Народното събрание Никола Минчев пред bTV.

seo-blog7

Решетките се оказаха незаконни, а решението за тяхното поставяне е било взето от главния секретар на парламента. Минчев заяви, че решението дали ще има санкционирани ще вземе другата седмица.

Още по темата

19 май 2022 16:25

61

19 май 2022 08:10

226

гръцки преводач Добрич

Той обясни, че не знае колко ще струва демонтирането на решетките, но смята, че сумата няма да е голяма.

Има вероятност парламентът да не обжалва глобата, която ще наложи Министерството на културата, понеже не е спазен законът за паметниците на културата. Минчев все пак иска да види дали глобата няма да е максималната и тогава ще реши.

Председателят на парламента коментира критиките към управлението.

Не ни е страх от народната любов по никакъв начин, тази охранителна мярка е по искане на НСО, което са длъжни да охраняват и двете сгради на НС. В другата сграда от две години има такива предпазни решетки”, добави Минчев.

Относно 11-те антикризисни мерки, които бяха обявени от правителството през седмицата, Минчев коментира: “Не си купуваме народна любов така, опитваме се да помогнем на населението да се справи с кризите в този момент. Няма как подпомагането на населението да бъде тълкувано като купуване на народна любов”.

За прилагането на мерките са необходими промени в данъчните закони, трите бюджета и ДОПК, обясни още Минчев.

По думите му коалицията може да продължи да работи.

“Тя може да продължи да работи, когато има диалог, а този въпрос, дали тя ще може да работи и дали може да продължава да работи, се задава още от общо 13 декември. Въпреки някои трудности, които се явяваха по пътя, продължаваме да работим заедно в изключително тежка геополитическа обстановка”, каза Минчев и отдаде спада на доверието според социологията именно на кризите в световен мащаб, както и на някои грешки, които ще се постараят да не повтарят.

Вижте още:  Гюров: Показахме, че можем да носим отговорността на управлението

 

Източник: