агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Нови смъртни случая в Индия след употреба на фалшив алкохол

Най-малко 22-ма души са починали, а няколко други са били хоспитализирани в Индия след употреба на токсичен алкохол, съобщиха властите.

Смъртните случаи са настъпили главно в две села в източния щат Бихар, където продажбата и консумацията на алкохол са забранени, предаде БГНЕС.

seo-blog7

Селяни от района Кенджхар в индийския щат Одиша останаха без приготвения от самите тях алкохол, защото той бе изпит от 24 слона, съобщи…

Такива забрани са в сила в няколко индийски щата, което води до процъфтяване на търговията на черния пазар с евтин алкохол, произвеждан в нерегламентирани улични дестилерии, който убива стотици хора всяка година.

При последния инцидент във вторник мъже в област Саран започнали да повръщат, след което състоянието им се влошило.

Трима от тях починали на път за болницата, а други – по време на лечението си в сряда и четвъртък, като по данни на местните медии броят на жертвите е 31.

Началникът на болницата Сагар Дулал Синха заяви, че досега са извършени 22 аутопсии.

гръцки преводач Добрич

8-годишно индийче ухапа и уби кобра, която го нападнала. Според репортаж на „The New Indian Express“ инцидентът е станал в …

Старши полицай Сантош Кумар заяви, че властите са предприели мерки срещу магазините за нелегален алкохол в района.

“Арестувахме повече от дузина търговци на алкохол и задържахме някои други”, каза Кумар пред АФП.

По данни на Международната асоциация на производителите на спиртни напитки и вина в Индия, от около петте милиарда литра алкохол, които се изпиват всяка година в страната, около 40 % се произвеждат нелегално.

Незаконният алкохол често се подправя с метанол, за да се увеличи силата му. При поглъщане метанолът може да причини слепота, увреждане на черния дроб и смърт.

Вижте още:  Илон Мъск пусна допитване за помилване на Асандж и Сноудън

Източник: