агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Официално: Борис Джонсън обяви оставката си

Британският премиер Борис Джонсън обяви в четвъртък, 7 юли, предсрочното си напускане на поста министър-председател.

seo-blog7

„Причината, поради която се борих толкова усилено през последните няколко дни, за да продължа да изпълнявам лично този мандат, беше не само защото исках да го направя, но и защото чувствах, че това е моя работа, мой дълг. Дългът ми към вас“, каза премиерът в обръщение към нацията.

Джонсън каза още, че ще продължи да изпълнява задълженията си до назначаването на нов ръководител на кабинета на министрите на управляващата Консервативна партия. Според някои информации вероятен наследник на поста е военният министър Бен Уолъс.

По-рано стана известно, че за последните два дни повече от 50 политици са напуснали правителството.

Вчера, 6 юли, Джонсън все още настояваше, че правителството не трябва да подава оставка и призоваше членовете на кабинета да продължат да работят на фона на кризата в Обединеното кралство. По-рано днес стана известно и че Джонсън е разговарял по телефона с кралица Елизабет II, за да обсъди с нея оставката си, съобщи The Sun

През лятото трябва да бъдат проведени избори, а новият премиер би трябвало да встъпи в длъжност вероятно около октомври, когато ще се проведе конференция на Консервативната партия.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Нов кръг преговори между Украйна и Русия