агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ООН: 71 млн. души живеят в бедност заради войната в Украйна

Около 71 млн. души са изправени пред абсолютния праг на бедност поради продължаващата война между Русия и Украйна. Това сочи Програмата на ООН за развитие (ПРООН), цитирана от БГНЕС. Очаква се въздействието на войната върху цените на храните и енергията да увеличи броя на крайно бедните в света.

Според доклада на ПРООН за последиците от руско-украинската война приблизително 51 млн. души са попаднали под прага на бедността през първите три месеца на войната, която започна на 24 февруари. Войната е увеличила броя на бедните в света с 9% и е довела до това, че дневният доход на около 20 млн. души е паднал под прага на бедността от 3,20 долара в страните с нисък и среден доход.

seo-blog7

Аржентина е измъчвана от внушителна инфлация. Прогнозите са, че през тази година поскъпването ще достигне 100%. Под непосилния натиск н…

Следете развитието на войната в Украйна тук

Междувременно пандемията COVID-19 доведе до това, че през миналата година до 163 милиона души паднаха под прага на бедността, като същевременно увеличи с 8,1 % броя на хората, работещи за 2,15 долара на ден, което е прагът на крайната бедност. Световната банка изчислява, че през тази година броят им ще нарасне със 75-95 милиона.

Също така се очаква инфлацията на хранителните продукти да засегне допълнително бедните, като същевременно се смята, че две трети от дохода на глава от населението ще се изразходва за разходи за храна в страните с по-ниски доходи, докато в развитите страни този показател се очаква да достигне една четвърт от дохода.

Световната банка заяви, че планира да намали съотношението на бедните до 3% до 2030 г. като трудно постижима цел въз основа на прогнозите отпреди пандемията, докато с пандемията от коронавирус целта е станала още по-трудно постижима. По данни на ООН половината от хората с доходи под прага на крайна бедност в света живеят в Южна Азия. Бедните в Африка на юг от Сахара съставляват една трета от бедните в света, докато броят на бедните в Близкия изток и Северна Африка се е увеличил повече от два пъти от 2015 г. насам.

гръцки преводач Добрич

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 17.10. – Тече масирана контраофанзива в Херсонска област

Крал Чарлз III вече разпродава състезателните коне на майка си

LRT: Бившата любовница на Шойгу съди Литва да й удължи престоя в страната

Комично: В Санкт Петербург военни гониха мъж, за да го мобилизират (ВИДЕО)

В московското метро мобилизират мъже със счупени крайници. Песков: Не се страхувайте да излизате

Американски бизнесмен: Анализатори в САЩ разглеждат войната в Украйна като “генерална репетиция”

Москва: В Беларус ще влязат малко под 9000 руски войници

В разгара на енергийната криза: Финландия пуска нов ядрен реактор

Песков: Операцията ще бъде доведена докрай, въпреки намесата на НАТО

България, Гърция и Румъния ще помагат на Украйна след войната

Източник: