агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Опасна религия за позитивно мислене: Пророци и гурута обещават дъжд от пари, любовници, сладък и охолен живот

Объркано ни и безнадеждно време роди нова религия, обещаваща щастие, sex и дъжд от пари. Съвременни гурута учат, че това лесно се постига с позитивно мислене, с тайно ноу-хауи някои трикове стигащи  до езическите ритуали. Това обаче се оказва доста добър бизнес модел, от който търговците на щастието трупат пачки на гърба на отчаяни наивници.

seo-blog7

Наталия Кобилкина обяви преди месец цена 10000 лв. за семинар, който ще направи дамите успешни, секси тигрици, ще се намерят богат принц. Това е мантрата на всяка нейна изява, но сега цената е друга 10 бона с 50% намаление.

 

“Несеминарът”  на Юли Тонкин срещу ВИП билет от 399 лв., обещава богатство, намиране на смисълът и всякакви други подобни. Само преди броени дни дори издаде книга, която съветва как да се печели от имоти в България.

 

Дизайнерката Миглена Каканашева – МЕГЗ също откри пътя към духовното в Дубай.  В своите семинари за 2022 година тя е опаковала като практики за самопознание и духовно развитие с наслова „Семената на промяната“.

 

 Експерти отбелязват, че нито едно от тези гуру нямат нито образование, или поне съмнително такова, а практиките им са сравними със сектантски сборища.

гръцки преводач Добрич

 

Ако вярваме, че ще станем богати, ще бъдем такива. Ако искаме по-красив, богат, успешен живот ще имаме такъв, казват новите пророци.

Един от най-влиятелните ни психиатри проф. Николай Михайлов преди няколко години определи ясно какво представлява новата вълна лектори и техните последователи, и какво е това позитивно мислене. “Позитивното мислене е метафизика за домакини”,  а  д-р Пламен Димитров председател на УС на дружество на психолозите, предупреди, че проповядването на позитивно мислене е цяла индустрия целяща примитивизация и инфантилизация на населението.

Вижте още:  Мариана Попова обещава,че спира да пее. Дано да не размисли!

 

Нашите мисли променят нашите действия, бездействието променят нас и ни кара да оглупяваме, дори достигаме до илюзия, че имаме контрол на света. Никой не заслужава да бъде толкова глупав. Колкото и да ни се иска да вярваме, че можем да влияем на всичко и всички, то не ни се случва.  Ние мислим и така променяме отношението си към обкръжаващите ни и те ни отвръщат с взаимност. Само чрез действията си можем да окажем влияние на света.

 

Така популярните тренинги са не просто магически сборища.  Те работят на принципа на лотарията – участвайте,  не спирайте, но друг ще спечели, обикновено лекторът.

 

Със съкращения от „Телеграф“.

Източник: