агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Отново протест на пътните служители пред парламента

Отново протест на пътните служители пред парламента

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Браншовата камара “Пътища” организира втори национален протест в рамките на дни. Ще бъдат блокирани пътни участъци в 27 точки в страната и София. Стачните действия започват в 9.00 часа на площад “Народно събрание”, а движението ще бъде затворено в 11.00 часа,предаде БНР.

Възлови пътища и кръстовища в страната ще бъдат блокирани от протестиращи. Сред тях са обходът на Бургас, пътен възел “Коматево” в Пловдив, входът към Пазарджик от магистрала “Тракия”, Айтоският и Ришкият проход и др.

Както предната сряда, пътните фирми недоволстват от липсата на разплащане за извършени и сертифицирани дейности за над 1 милиард лева. Протестът стопира по време на служебните правителства до днес.

Пътищарите настояват, че договорите им за текущ ремонт и поддръжка са напълно законни, а с подписването на споразуменията през ноември миналата година държавата е признала дейностите за законно изпълнени и приети.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Вече има арестувани в спецакциите във Видин и Враца