агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Поредна напрегната нощ в Киев, мощни експлозии разтърсиха столицата

За шеста поредна нощ звучат сирени за атака в Киев. До момента има данни за пет големи взрива, а кметът Виталий Кличко предупреди жителите да се укрият.

„Скъпи приятели, скъпи киевчани. Приканвам ми да стоите далече от улиците и да сте изключително внимателни. Най-добре е да прекарате нощта в убежищата“, обърна се към тях Кличко, цитиран от ВВС.

seo-blog7

Руската инвазия в Украйна не върви по план заради яростната съпротива на украинците. Това е заключението, представено на затворена срещ…

Много от жителите така или иначе вече шести ден се крият в мазета, бункери, бомбоубежища или в метрото, залепени за телефоните, притеснени от днешните предупреждения на руския министър на отбраната. Всички в града са обезпокоени от съобщенията, че огромен руски военен конвой е разположен само на около 25 километра от центъра на Киев.

По данни на американски експерт по отбраната, руските сили са напреднали малко през последното денонощие. Към момента обаче не е ясно на какво се дължи това – на прегрупирането им, смяната на тактиката, липса на гориво и провизии или време за почивка на войниците.

По-рано беше ударена най-високата сграда в Украйна – телевизионната кула в Киев. Предполага се, че по нея са били изстреляни две ракети, а петима загинаха. Виталий Кличко обяви, че вече се работи по възстановяването на работата на кулата.

Ракетите разбиха и прилежащия мемориален комплекс Бабин Яр, посветен на десетки хиляди жертви на Холокоста по време на Втората световна война. „Историята се повтаря“, написа президентът Владимир Зеленски в Twitter.

гръцки преводач Добрич

Последните новини от Украйна – тук.

Източник: