агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Правителство все още било възможно с третия мандат

“Правителство все още е възможно и ще положим усилия – било като мандатоносител, било като партия, която би разговаряла, при определени условия, с носителя на третия мандат”. Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП.

seo-blog7

“Няма да подкрепим правителство с мандат на “Възраждане” или ДПС, оттам нататък опциите са отворени. Ясно е, че ако се продължава със същия подход, резултатът ще бъде същият, т.е. правителство няма да има, ако продължим по същия начин да правим нещата – както с първия, както с втория. Трябва да бъдем по-иновативни, където и да отиде мандатът. Трябва да се търсят някакви други стъпки, които да доведат до възможността да се създаде правителство, каквото намерение обявиха, че имат всички без една формация в този парламент”, коментира той в интервю за предаването “Неделя 150”.

Още по темата

8 яну 2023 11:26

70

8 яну 2023 10:43

56

гръцки преводач Добрич

“Нека да мислим, имаме време още малко. Да видим какви ще бъдат и сигналите на партиите след края на втория опит и тогава да се направи преценката – възможно ли е нещо работещо да се сглоби в рамките на този парламент. Правителство на всяка цена също не е добра опция. Ако не – тогава да не бавим и изборите”, добави Вигенин.

Той обясни, че не са подкрепили декларацията на “Продължаваме промяната”, защото тя се е фокусирала и върху неща, които разделят партиите.

“Освен тези колебания по отношение на самата декларация, и като подход за формиране на правителство – както те обявиха правителство на малцинството, такова правителство не е функциониращо. То веднага става заложник на случайни мнозинства и не може да води адекватна политика”, каза социалистът.

Вижте още:  Мъж загина след челен сблъсък край Монтана

По думите му партиите трябва да се фокусират върху най-спешните неща и нещата, които са обединяващи.

“Аз бих предложил да видим къде са нещата, в които сме единни, нещата, около които можем да работим заедно. Те са свързани с ред въпроси, които само си ги говорим, но не могат да намерят реализация, ако няма парламент. /…/ Има ред такива въпроси, около които ние нямаме кой знае какви спорове. На теория е възможно да се създаде такова правителство. То няма да е правителство, каквото сме свикнали в предишни години, с ясна политическа, идеологическа физиономия, но то ще бъде работещо правителство, което ще може да решава тези въпроси”, каза той.

Иначе започваме да създаваме впечатлението, че ставаме излишни, смята депутатът от БСП. 

Според него в сегашната ситуация – на трети мандат, по-трудно може да разсъждаме за правителство с политически фигури.

“Нищо не сме затворили и отхвърлили”, категоричен бе Вигенин. Според него БСП е една от логичните опции за трети мандат.

“Не бихме искали да затворим възможността за открит разговор с останалите партии, за да видим кой къде стои и къде са пресечните точки”, каза депутатът.
 
Ясно е, че ако се създаде правителство, то няма да е устойчиво и дългосрочно, посочи Кристиан Вигенин.

Източник: