агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Приоритет в Скопие ще е изграждането на жп линията до България

Приоритет в Скопие ще е изграждането на жп линията до България

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

РС Македония отделя специално внимание на изграждането на жп линията до Република България в бюджета на Министерството на транспорта и съобщенията за 2022 г. Това заяви ресорният министър Благой Бочварски, цитиран от МИА.

За целта в бюджета са предвидени 2,576 млрд. денара. Според тръжните процедури се очаква през първото тримесечие на следващата година да се избере изпълнител и да започне строителството на двата участъка от Куманово до Беляковце и от Беляковце до Крива Паланка.

“Ще продължим да поддържаме и железопътната инфраструктура по Коридор 10”, уточни Бочварски.

“Поставяме силен акцент върху завършването на магистралните участъци по коридори 8 и 10, а изграждането на магистралните газопроводи остава приоритет за следващата година”, каза Бочварски на днешната пресконференция.

гръцки преводач Добрич

“Предвиждахме 6,188 млрд. денара за изграждането на магистралата по Коридор 8, тоест магистралните участъци: Тетово – Гостивар – Букойчани и участъка Требенища – Струга – Кафасан, както и магистралния участък Прилеп – Битоля по Коридор 10”, каза Бочварски.

В бюджета на министерството за следващата година, както каза той, са предвидени 275 милиона денара за довършване на двата магистрални газопровода от Неготино през Прилеп до Битоля, където работите са завършени на над 95% и от Скопие – Тетово до Гостивар, където реализацията е около 80 на сто.  (БГНЕС)

Източник:

Вижте още:  Явор Куюмджиев: Зимата ще бъде скъпа и студена