агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Проф. Асен Балтов: Зеленият сертификат в този си вид не работи

“Време е да отпаднат ограниченията. Може би това ще се случи от първи април”. Това каза в ефира на “Нова” бившият директор на “Пирогов” и депутат от ГЕРБ Асен Балтов.

Според него зеленият сертификат не действа и трябва да бъде премахнат. “В този си вид той не действа. Ние трябва да говорим за ваксинационен сертификат. Затова атакуваме зеления сертификат. Този Омикрон е опасен. Няма значение дали имаш антитела или си ваксиниран. 12% от имунизираните са в болница. А ние даваме сертификат още след първата игла”, каза Балтов.

seo-blog7

“Редно е да има зелен сертификат за депутатите, не е задължително, но е препоръчително”. Това каза проф. Асен Балтов пред Нова телевизи…

Той коментира и случая, в която жена чака повече от 40 минути в спешното във Враца и почина. “Тя е трябвало да влезе веднага. Момичето на регистратурата не може да разбере дали тя е за помощ веднага. Не е виновна тя. А лошото управление на това спешното е причина за смъртта на жената. Системата си работи много добре. Не съм запознат с детайлите, но доколкото знам, е имало случай на пациент, който е бил в спешното. Много е неприятно. За съжалание, случката е минала вече. Изказвам съболезнования към починалата. Това е една трагедия. Трябва да се вземе под внимание, че медицината трябва да е първото и най-важното. Тоест да гледаме здравето на хората. А не как е ЕГН-то, има ли Covid. Това не е от значение, щом има такъв спешен порядък, трябва да се действа.

Най-важно е да си извърши медицинския триаж. Първият случай е да се потърси веднага медицинска помощ, без нищо. Вторият тип е на неслабилно случай. Тогава може да се мине протокола с ЕГН-то. Третият е вид зелена зона. Това са пациенти, които могат да чакат с часове. Случай, който не е сериозен и без риск за живота. Ако го имаше триажа, нямаше да се стигне до фатален край”, каза Балтов и даде за пример “Пирогов”. “Там има червена и жълта врата. Влезе ли през червената, ние знаем, че този човек е за шокова зала”, поясни той. 

Вижте още:  Спешна помощ: 65-70% от повикванията не са за спешни състояния

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

гръцки преводач Добрич

Седмицата на коронавируса: Омикрон вълната тръгна надолу, смъртността и влезлите в болница са нагоре

Аркади Шарков: Бюджетът на НЗОК за 2022 г. е недоносче

Проф. Николай Витанов: Не сме преминали пика на петата вълна

Проф. Кожухарова: Изглежда, че пикът на петата вълна е преминал

Коронавирусът в България: 14-дневната заболеваемост отново намалява

Идва ли краят на петата вълна на COVID-19?

Болниците са пред затваряне: Молят държавата за помощ

Пореден спад в броя на новите случаи, близо 6800 са оздравели за денонощие

Доц. Гломб: Излишно рано е да говорим какъв ще е новият вариант на Омикрон

Бюджетът на НЗОК мина безпроблемно през комисия на първо четене

Източник