агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Протест на пътни строители от цялата страна заради спрени ремонти

Представители на пътно-строителните фирми излизат на национален протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност. В София протестните действия ще започнат в 9 ч. на пл. “Народно събрание”.

seo-blog7

Посочени са и над 20 точки за протест по републиканската пътна мрежа, където се очакват блокади от 11 ч.

Над 1 милиард лева задължения има държавата към пътно-строителни и пътно-поддържащи фирми за вече извършени ремонти по републиканската пътна мрежа, казаха от Българската браншова камара “Пътища”.

На протеста днес се очаква да присъстват представители на над 86 фирми, заети в сектора, като не се предвижда на площада пред сградата на Народното събрание да паркират тежкотоварни камиони.

Още по темата

12 апр 2022 17:07

47

гръцки преводач Добрич

Инженер Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК “Пътища”, обясни още: “Бизнесът го е грижа повече за пътищата, отколкото управляващите, защото бизнесът, теглейки кредити, използвайки своя финансов ресурс, е извършил ремонти, крайно необходими, а в крайна сметка държавата, или по-скоро ръководителите на държавата използват какви ли не процедурни похвати. Сега щели да дават договорите на Антикорупционната комисия, това сериозно ли е?”, каза инж. Златев пред БНР.

От браншовата камара казаха, че състоянието на пътната мрежа не е добро. След края на зимния сезон по пътната настилка са се появили много дупки, включително по автомагистралите.

Повредените ограничителни системи от пътнотранспортни произшествия не се ремонтират, а сега със затоплянето на времето тревите и храстите не се поддържат, а това крие риск от възникване на пътно-транспортни произшествия.

“Всичко това не се възлага от страна на държавата, респективно не се изпълнява и от пътно-поддържащите фирми, които без изрично възраждане нямат право да извършват каквито и да е дейности по пътищата”, каза още инж. Златев.
 

Вижте още:  Повишение на температурите, астрономическата пролет настъпва утре

Източник: