агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Путин: Никой не може да спечели ядрена война

Руският президент Владимир Путин заяви, че в една ядрена война не може да има победители и че такава война не бива да се започва. Той направи този коментар в писмо до участниците в конференция, посветена на Договора за неразпространение на ядреното оръжие, повече от пет месеца след началото на войната му в Украйна, съобщи Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

“Ние изхождаме от факта, че в една ядрена война не може да има победители и тя никога не трябва да бъде разпалвана, и се обявяваме за равна и неделима сигурност за всички членове на световната общност”, заяви той.

seo-blog7

На 31 юли руският президент Владимир Путин подписа нова морска доктрина, в която част от Средиземно и Червено море се наричат ​​”сфера …

Международната загриженост относно риска от ядрена конфронтация се засили, след като Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. В речта си по това време Путин посочи остро ядрения арсенал на Русия и предупреди външните сили срещу всякакви опити за намеса. “Който се опита да ни попречи, трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде незабавен. И ще ви доведе до такива последствия, с каквито никога не сте се сблъсквали в историята си”, каза тогава той. Дни по-късно Путин нареди ядрените сили на Русия да бъдат приведени в състояние на повишена готовност.

Войната в Украйна повиши геополитическото напрежение до нива, невиждани от Кубинската ракетна криза през 1962 г. “Перспективата за ядрен конфликт, която някога беше немислима, сега отново е възможна”, заяви през март генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Вижте още:  Алкохол менте уби 14 души в Оренбург

Политици както в Русия, така и в Съединените щати публично говорят за риска от Трета световна война. Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви през април, че предвид неуспехите, които Русия е претърпяла в Украйна, “никой от нас не може да приема с лека ръка заплахата, която представлява потенциалното прибягване до тактически ядрени оръжия или ядрени оръжия с ниска мощност”. 

Русия, чиято военна доктрина позволява използването на ядрени оръжия в случай на екзистенциална заплаха за руската държава, обвини Запада, че води “марионетна война” срещу нея, като въоръжава Украйна и налага санкции на Москва.

гръцки преводач Добрич

Бившият съратник на руския президент Владимир Путин Анатолий Чубайс се намира в реанимация в клиника в Европа. Той е диагност…

Как се развива войната в Украйна – следете на живо тук.

Още от ЕВРОПА:

ЕК изплати 500 млн. евро помощ на Украйна, утре идва втори подобен транш

Путин обяви източната част на Средиземно море и Червено море за “сфера на националните интереси на Русия”

Украйна получи още 4 системи HIMARS от САЩ и пълен комплект MARS II от Германия

Киев: Украинският МОСАД ще се разправи с всички замесени в убийствата в Еленовка

Нов американски дрон, разработен специално за Украйна, е на път към бойното поле (ВИДЕО)

Heineken планира да продаде бизнеса си в Русия

ЕС и НАТО призоваха Русия да изпълни изцяло споразумението за зърното

Роботизиран екзоскелет помага на хора в инвалидни колички да ходят (ВИДЕО)

Папата отива в Казахстан през септември

Гаф: В Русия поздравиха за празника на ВМС с плакат на американски боен кораб

Източник: