агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ракети, куршуми и стотици дронове: Вашингтон разкри какви оръжия е пратил на Киев

Отчетът бе направен, след като Вашингтон одобри във вторник още 100 милиона долара въоръжение за Украйна, извадено от запасите на САЩ. С него общата помощ от САЩ за Украйна достигна приблизително 1,7 милиарда долара от началото на руската инвазия.

seo-blog7

Това включва 300 милиона долара, одобрени миналия петък за Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, в рамките на която ще бъдат закупени нови оръжия които да бъдат изпратени в Украйна.

Списъкът на оръжията, предоставени на Украйна, включва следното:

– Повече от 1400 зенитни системи Stinger;

– Повече от 5000 противтанкови системи Javelin;

– Повече от 7000 други системи против бронирани машини;

– Стотици тактически безпилотни въздушни системи Switchblade. Това е малък дрон, който може да бъде носен в раница от един човек;

– Над 50 000 000 патрона;

гръцки преводач Добрич

– 45 000 комплекта бронежилетки и каски;

– Лазерно насочвани ракетни системи;

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече кадрите след изтеглянето на руските войски от части на Украйна обида за човечеството и приветства …

– Безпилотни въздушни системи Puma;

– Устройства за нощно виждане, термовизионни системи и оптика;

– Услуги от търговски сателити за изображения.

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Не всичко изброено вече се намира в Украйна. Горепосоченото е осъвременен опис на материалите, които САЩ са изпратили и вече са определили за изпращане в Украйна в бъдеще.

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел подкрепи предложение за отпускане на допълнителни 500 млн. евро за осигуряване на оръжия …

Например говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че вече са доставени 100 дроновe камикадзе (Switchblade) и се работи по доставката на още.

Вижте още:  Сърбия се шегува: Пращаме самолетите срещу кенгурата заради Джокович

В началото на месец март Вашингтон отпусна допълнителните 200 милиона долара. Преди броени дни Конгресът на САЩ одобри пък други 13,6 милиарда долара спешна помощ за Украйна като част от пакет от 1,5 трилиона долара за финансиране на федералното правителство до края на септември тази година, припомня Ройтерс.

В отговор руското посолство в САЩ призова Вашингтон да спре да помпа Украйна със смъртоносни оръжия. “Съединените щати са тези, които провокират все повече и повече жертви”, се казва в изявление на посолството в Telegram.

Дипломатическата мисия смята, че неспособността на киевския режим да осигури правилен контрол и защита на оръжията е довела до ширещи се спонтанни банди, занимаващи се с грабежи и терор.

ОЩЕ: ООН отстрани Русия от Съвета по правата на човека, България гласува “За”

Източник: